TÜRKMEN LİDER SALİHİ'DEN, IRAK'TAKİ OLAYLAR HAKKINDA ÖNEMLİ UYARI!

TÜRKMEN LİDER SALİHİ'DEN, IRAK'TAKİ OLAYLAR HAKKINDA ÖNEMLİ UYARI!
07 Kasım 2019 - 22:02

Irak’ta son haftalarda yaşanan protesto olaylarına dair Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve Kerkük milletvekili Erşat Salihi, önemli uyarılar içeren bir açıklamada bulundu.

ITC lideri sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Irak’ta yaşanan bu kaosun ne kadar tehlikeli olduğunun kimse farkında değil. Bazı siyasi partiler ve Kuzey Irak yönetimi kendilerini güvende görmemelidir. Bu kapsamda, Türkmenlerin durumuna da ayrıca dikkat edilmelidir. Özellikle ihtilaflı bölgeler olarak ifade edilen coğrafyada yaşayan Türkmenlerin durumu, herkesten daha kritik bir öneme sahiptir. Çünkü bu bölgelerdeki petrol kaynakları, siyasi anlaşmazlıklar, terör örgütlerinin varlığı, merkezi hükumetin askeri gücünün zayıflatılmaya çalışılması ve Kürtlerin de bu bölgelerde hakim olma isteği ve çabası hem Irak’ın toprak bütünlüğüne hem de Türkmenlerin güvenliğine yönelik çok tehlikeli gelişmelerdir. Bu gelişmelerin herkes tarafından çok yakından takip edilmesi ve zaman kaybetmeden çözüm arayışı içerisine girilmesi gerekmektedir.”

Irak’ta artan gerilimin bir güvenlik boşluğu yaratacağından endişelenen Türkmenler, Kerkük ve diğer Türkmen bölgelerine peşmerge işgalinin geri dönmesini istemiyor.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/turkmen-lider-salihi-den-irak-taki-olaylar-hakkinda-onemli-uyari/112453/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum