Türkiye ve Rusya Afrin için anlaştı

YPG’nin Afrin’deki varlığına son vermek için TSK destekli ÖSO güçleriyle planlanan askeri operasyonun hazırlıkları sürüyor.

Türkiye ve Rusya Afrin için anlaştı
21 Eylül 2017 - 10:07

~~
YPG’nin Afrin’deki varlığına son vermek için TSK destekli ÖSO güçleriyle planlanan askeri operasyonun hazırlıkları sürerken, Ankara ve Moskova’nın anlaştığı ileri sürüldü. Buna göre Rusya Afrin’de kendi kontrolündeki bir bölgeyi boşaltacak ve buraya TSK konuşlanacak.

 


HİLAL ÖZTÜRK

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Suriye’nin kuzeyine yerleşen YPG/PYD konusunda bir kez daha uyarı yaptı. Örgütün IŞİD’i temizleme bahanesiyle bölge halkına zulmettiğini, sivilleri yeriden ettiğini söyledi. Türkiye’nin uzun süre YPG’nin Suriye sınırındaki varlığına tahammül etmeyeceği mesajını verdi. Örgütü bu bölgeden temizlemek için hazırlıkları tamamlanan askeri operasyonun da her an başlayacağı belirtiliyor. Bu süreç devam ederken, geçtiğimiz günlerde yapılan Astana’na zirvesinden dikkat çekici bir iddia dile getirildi. Karar’ın güvenilir kaynaklardan ulaştığı bilgiye göre Türkiye ve Rusya’nın, sadece İdlib için değil, Afrin konusunda da bir anlaşmaya vardığı ileri sürüldü. Buna göre, Rusya Afrin’de kendi kontrolündeki bir bölgeyi boşaltacak ve buraya TSK konuşlanacak. Karar bu bilgiyi Dışişleri Bakanlığı’na da sordu. Ancak Bakanlık bu konuda herhangi bir açıklama ve değerlendirme yapılmayacağı cevabını verdi.

 Rusya’nın bir süre önce Tel Rıfat ve Afrin’e askeri birlik gönderdiğine ilişkin görüntüler ve haberler basında yer almıştı. Rus askerlerinin bölgede gözlemci statüsünde aktif çalışmalar yürütecekleri belirtilmişti. Türkiye’nin 7 bin özel eğitimli askerle bölgede hazır olduğu, Afrin’e yönelik operasyonun da bu noktadan başlayacabileceği ifade ediliyor. Eş zamanlı olarak İdlib’e yönelik bir operasyonun da yürütülebileceği belirtiliyor. Öte yandan bölgede anlık değişen durumlar nedeniyle, bu anlaşmanın gerçekleşip gerçekleşemeyeceği de net değil.

SINIRA SEVKİYAT SÜRÜYOR

Sınır birliklerine takviye amaçlı gönderilen komando birlikleri Hatay’ın Reyhanlı ilçesine geldi. Çeşitli birliklerden gönderilen tam teçhizatlı komandoları taşıyan askeri araçlar ve otobüs konvoyu, Reyhanlı ilçesindeki Suriye sınır hattı istikametine hareket etti. Askerlerin, Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum