TÜRKİYE'NİN İLK SİLAHLI DRONE CİHAZ SİS TEMİ SONGAR GÖREVE HAZIR!

TÜRKİYE'NİN İLK SİLAHLI DRONE CİHAZ SİS TEMİ SONGAR GÖREVE HAZIR!
18 Kasım 2019 - 20:43

Türkiye’nin ilk milli silahlı drone cihaz sistemi Songar, aralık ayında güvenlik güçlerinin envanterine girmeye hazır.

Savunma sanayisinin önde gelen Türk firmalarından ASİSGUARD tarafından özgün olarak geliştirilen, otomatik makineli tüfek ve bomba atar entegre edilen Songar, ürün geliştirme yol haritasındaki önemli adımlardan birini tamamladı.

ATIŞ TESTLERİNDE İLK SINAVI BAŞARIYLA GEÇTİ

Songar’ın atış hassasiyetini önemli ölçüde iyileştiren Elektronik Nişangah ve Balistik Hesap Modülü, yapılan atış testlerinde ilk sınavı başarıyla geçti. Songar, Elektronik Nişangah ve Balistik Hesap Modülü kendi içinde barındırdığı lazer mesafe ölçer ve kamera gibi sensörlerden elde ettiği veriyi rüzgarın hızı gibi dış çevresel faktörlerle ele alarak işliyor. Atış testi sırasında 3,2 MOA (Minute of Arc) atış hassasiyetine ulaşan Songar’ın, envantere girmesi planlanan 25 Aralık tarihine kadar iyileştirmelerine devam edileceği belirtildi.

FARKLI GÖREV KAPASİTESİ

Songar, askeri ve güvenlik amaçlı her türlü operasyonda hem gündüz hem gece etkin olarak kullanılmak üzere geliştirilmiş otomatik atış stabilizasyonuna sahip ilk milli silahlı drone cihaz sistemi olma özelliği taşıyor.

Sistem tekli veya çoklu drone sistemiyle eş zamanlı görev yapabilirken hedef bölgenin tespiti, tehdidi etkisiz hale getirme, operasyon sonrası hasar tespiti ve gerçek zamanlı görüntü aktarımı gibi kritik birçok görevi icra edebiliyor.

Sistem, özel bir müdahale gerekmeden süratle değiştirilebilen mermi kutusuyla göreve devam edebiliyor.

Songar, karakol ve kalekollarda taciz atışına, personel, araç ve konvoyların intikalindeki pusu veya tehditlere karşı havadan yüksek sayıda mermi atımıyla beka artırıcı, gerektiğinde taarruz amaçlı olarak da etkin kullanılabilecek.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum