"Türk toprakları Rumlara verilecek"

Özdağ, Kıbrıs'la ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Özdağ, Kıbrıs'taki bazı toprakların geri verileceğini söyledi

 "Türk toprakları Rumlara verilecek"
20 Kasım 2016 - 23:04

Özdağ, Kıbrıs'la ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Özdağ, Kıbrıs'taki bazı toprakların geri verileceğini ve Türk bölgelerine yüzde 20 oranında Rum yerleştirileceğini iddia etti.

Sosyal medya hesabından bir harita yayınlayan Özdağ, Kıbrıs'taki Türk topraklarının Rumlara verileceğini ve Türk bölgesine yüzde 20 oranında Rum yerleştirileceğini savundu.

Ümit Özdağ, Twitter hesabından Kıbrıs'taki gelişmeleri gösteren bir harita paylaşarak "Uyumayın Kıbrıs kötü gelişmelere gebe. Birileri şehit kanları ile alınan toprakları geri vermeye hazırlanıyor. Verilmesi planlanan topraklar bunlar mi? Bu toprakları Rumlara nasıl vermeyi kabul edersiniz?" ifadelerini kullandı.

RUMLAR, ADA KIYILARININ YÜZDE 60'INI İSTEMİŞLERDİ

Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ata Atun da, "Güney Kıbrıs Rum Kesimi Devlet Başkanı Nikos Anastasidis'in açıklamalarına baktığınızda Rumların tavrı net olarak ortaya çıkıyor. Girne'den Maraş'a kadar ada kıyılarının yüzde 60'ına yakınını istiyorlar. Buralar aynı zamanda stratejik yerler. Ayrıca İsviçre'de kasımda yapılacak toplantıya da katılmak istemiyorlar. İki toplumlu çözümden kaçıyorlar" açıklamasında bulunmuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum