TÜRK OKÇULUĞUNUN UNESCO SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASLAR LİSTESİNE ALINMASINI DEĞERLENDİRDİLER

TÜRK OKÇULUĞUNUN UNESCO SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASLAR LİSTESİNE ALINMASINI DEĞERLENDİRDİLER
14 Aralık 2019 - 16:39

Ankara Atlı Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin sporcuları, Geleneksel Türk Okçuluğunun UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miraslar Listesine alınmasını, ANOKDER Youtube sayfasında değerlendirdiler.

Milli sporcu Kırım Tatarı Alperen Alkan ile Hayati Türkoğlu, Kolombiya’nın başkenti Bogota’nın ev sahipliği yaptığı UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras 14. Hükûmetlerarası Komite Toplantısında Geleneksel Türk Okçuluğu “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesine” girmiş ve bu alanda Türkiye’nin 18’inci unsuru olarak kaydedilmesini değerlendirdi.

Videonun açıklamasında, “Kolombiya’nın başkenti Bogota’da düzenlenen UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras 14. Hükûmetlerarası Komite Toplantısı devam ediyor. Agora Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve birçok ülkenin kültürel motiflerini tanıttığı toplantıda Türkiye de Türk okçuluğunu UNESCO’ya anlattı. Toplantıda Geleneksel Türk Okçuluğu, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne kabul edildi. Bu kabulle Geleneksel Türk Okçuluğu, Türkiye’nin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne 18’inci unsuru olarak kaydedilmiş oldu. Bu sevindirici haber üzerine biz de Türk Okçuluğu’ nun UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine girmesi üzerine konuştuk.” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/turk-okculugunun-unesco-somut-olmayan-kulturel-miraslar-listesine-alinmasini-degerlendirdiler/131103/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum