Türk Ocaklarında Özbekistan Konuşuldu

ÖZBEKİSTAN İZLENİMLERİ MCBÜ öğretim üyeleri 17-20 Ekim 2018 tarihleri arasında Özbekistan'da düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresine katıldılar. Prof. Dr. Ertan Gökmen Özbekistan’daki gözlemlerini, bölgenin tarih ve coğrafyasını, Türk Ocağı Şehzadeler Şubesi’nin 29 Kasım 2018 Perşembe akşamı yapılan sohbetinde anlattı.

Türk Ocaklarında Özbekistan Konuşuldu
30 Kasım 2018 - 20:12

ÖZBEKİSTAN İZLENİMLERİ

MCBÜ öğretim üyeleri 17-20 Ekim 2018 tarihleri arasında Özbekistan'da düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresine katıldılar. Prof. Dr. Ertan Gökmen Özbekistan’daki gözlemlerini, bölgenin tarih ve coğrafyasını, Türk Ocağı Şehzadeler Şubesi’nin 29 Kasım 2018 Perşembe akşamı yapılan sohbetinde anlattı. 
İlk kez bir Türk ülkesine gittiğini ve buna rağmen oradaki Türklerle hiç yabancılık çekmeden rahatlıkla anlaştıklarını ifade eden Gökmen, Emir Timur'un oralarda çok büyük bir tarihi şahsiyet olarak kabul edilip büyük hürmet gördüğünü söyledi. Bunun dışında İmam Maturidi, Şah-ı Nakşıbendi, İmam Buhari gibi şahsiyetlerin türbelerini ziyaret ettiklerini, bilhassa Buhara ve Semerkant'ın Asya Türklüğü ile Anadolu Türklüğünden nasıl beslendiklerini gördüklerini ifade etti. Osmanlı'nın özellikle ilk dönemlerinde buralardan müderris getirttiğini, ancak iki kardeş coğrafya arasındaki yaşam ve kültüre dair bazı zıtlıkların özellikle SSCB dönemi uygulamaları sonrasında arttığını söyledi.
Türk Ocağı müdavimlerinin ilgiyle takip ettikleri sohbetin sonunda Prof. Dr. Ertan Gökmen’e katılım belgesi ve plaketi takdim edildi.

Hüseyin Tunçay'ın haberi


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum