TÜRK EDEBİYATI DERGİSİ 547. SAYISI YAYIMLANDI

Türk edebiyatının en uzun soluklu dergilerinden Türk Edebiyatı, 547. sayısıyla okurlarını selâmladı.

TÜRK EDEBİYATI DERGİSİ 547. SAYISI YAYIMLANDI
14 Mayıs 2019 - 21:47

TÜRK EDEBİYATI DERGİSİ 547. SAYISI ZENGİN İÇERİĞİYLE YAYIMDA!
Türk edebiyatının en uzun soluklu dergilerinden Türk Edebiyatı, 547. sayısıyla okurlarını selâmladı.Şiir, hikâye, makale, araştırma, röportaj, inceleme ve gezi yazılarıyla göz dolduran dergi, Mayıs 2019 sayısında zengin içeriğiyle yayımlandı. Muharrem Dayanç, Mustafa Koç, Selahaddin Halilov, Bahtiyar Aslan ve Bilgin Güngör dergiye katkı sağlayan isimlerden… Mayıs 2019 sayısında, Cumhuriyet dönemi Türk Edebiyatına eserleriyle damga vurmuş önemli yazarlarımızdan biri olan Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun kitaplarına girmemiş ve dikkatlerden kaçmış olan “İşin İç Yüzü” adlı hikâyesini yeni harflere aktararak edebiyat araştırmacılarının ve okurların dikkatine sunuyoruz. Rasim Kırlak’ın yayıma hazırladığı hikâye ve hikâye üzerine yazdığı araştırma yazısı dikkat çeken yazılardan…
Prof. Dr. Muharrem Dayanç, Cumhuriyet sonrası Türk şiirinin modernleşmesinin ne zaman, nasıl, kimlerle ve nelerin etkisiyle başlatılabileceği tartışmalarına bir yenisini ekleyerek “İlhan Berk’e Göre Modern Türk Şiiri Kiminle Başlar?” isimli makalesinde yeni bir tartışma alanı açıyor.
Bilgin Güngör’ün, “Etkilenme Endişesinden Millîleşme Endişesine: Ömer Seyfettin’in Millî Edebiyata Yönelişine Farklı Bir Bakış” isimli makalesi, Ömer Seyfettin’in Servet-i Fünûn estetiğinden kopup Millî Edebiyat estetiği doğrultusunda “kanonik” hâle gelmesiyle ilgili dikkat çekici bir yazı.
Sema Bayar, “Osmanlı’da Kadın Dergileri” isimli inceleme yazısıyla Osmanlı’nın kadın dergilerinden “Ayine”, “Şükûfezâr” ve “Hanımlara Mahsus Gazete” üzerinde duruyor.
Derginin bu ayki röportajında Erhan Genç, Prof. Dr. Sami Güçlü ile “Anadolu Mektepleri”nin dünü, bugünü ve yarını üzerine konuştu.
547. sayıda, kitap tanıtım yazılarının bulunduğu “Kitaplık” bölümü ve tiyatro, sinema, sergi ve anma programları gibi sosyal faaliyetlere yönelik tanıtım yazılarının yer aldığı “Ajanda” bölümü de yer alıyor.

Kaynak:https://www.facebook.com/yardimmehmetnuri


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum