Türk Dünyası Ortak Televizyon Kuruyor

"ORTAK TÜRK TELEVİZYONU KURULACAK"

Türk Dünyası Ortak Televizyon Kuruyor
27 Haziran 2019 - 12:15

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev: "Medya alanında yaptığımız toplantıda çok önemli bir karar aldık. Ortak Türk televizyonu kuracağız. Yeni kurulacak kanal özellikle Türk Konseyi'nin amaçları doğrultusunda yayın yapacak."

NEŞE BERBER

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, "Medya alanında yaptığımız toplantıda çok önemli bir karar aldık. Ortak Türk televizyonu kuracağız. Yeni kurulacak kanal özellikle Türk Konseyi'nin amaçları doğrultusunda yayın yapacak." dedi. 

Amreyev, Taksim'de bir otelde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerle bir araya geldi. 

Amreyev, burada yaptığı konuşmada, 10 yıldır faaliyet gösteren konseyin Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan  tarafından devletlerarası bir örgüt olarak kurulduğunu hatırlattı. Amreyev, bu ülkelerin yanı sıra Özbekistan ve Türkmenistan'ın da zirvelere katıldığını ifade etti.

Türk Konseyi'nin temel amaçlarına değinen Amreyev, bunların, dış politika, ekonomi, ulaşım, gümrükler, turizm, eğitim, medya, gençlik ve spor dahil değişik alanlarda üye ülkeler arasında iş birliğini geliştirmek olduğunu anlattı.

Amreyev, "Dış politikasında Türk Konseyi, çalışmalarını bölgede barış ve istikrarın güçlendirilmesine, iş birliğinin arttırılmasına ve ortak kalkınma potansiyelinin ortaya çıkarılmasına adıyor." ifadelerini kullandı. 

Türk Konseyi'nin, Türk devletleri arasında daha derin ilişkileri hedefleyerek Avrasya bölgesinde ve İslam dünyasında özel olarak da Orta Asya ve Kafkaslarda uluslararası iş birliğini geliştirmeyi amaçladığını belirten Amreyev, "Türk dünyasının daha güçlü bağlara sahip olması, hem Türk dünyasının refahına hem de küresel barışa önemli katkılar yapacaktır." dedi.

kaynak:https://www.gazetebirlik.com/haber/ortak-turk-televizyonu-kurulacak-4006/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum