Türk Dünyası Jeopolitiği Perspektifinden Kuşak Yol Projesi'ne Bakış Paneli

Türk Dünyası Jeopolitiği Perspektifinden Kuşak Yol Projesi'ne Bakış Paneli
04 Aralık 2019 - 19:58

Bilindiği üzere, Kuşak Yol projesi kapsamında Pekin’den Yola çıkan tren Türkiye’ye giriş yapmış Marmaray’dan geçerek Avrupa’ya uğurlanmış bulunuyor.  Kamuoyunda Kuşak Yol Projesi ile ilgili pozitif ve negatif çeşitli görüş ve değerlendirmeler söz konusudur. Aslında Kuşak Yol projesi tarihsel, ekonomik ve kültürel boyutuyla, ayrıca İpek Yolu güzergahının geçtiği Türk topraklarıyla  herkesten çok Türkleri, Türk Dünyasını ve Türkiye’yi ilgilendirmektedir.

Ancak ne devlet nezdinde, ne de sivil toplum nezdinde Kuşak Yol projesi hakkında sağlıklı, güvenilir ve yeterli bilgi bulunmaktadır. Konuyla ilgili gelişmeler büyük bir belirsizlik içinde takip edilmektedir. Bu nedenle Kuşak Yol projesinin bütün boyutlarıyla ele alınacağı ve Türkiye ve Türk Dünyası açısından değerlendirileceği bir panel düzenlemeyi elzem uygun görülmüştür.

Bu çerçevede 13 Aralık 2019 Cuma günü saat 14:00’te İstanbul Türk Ocağı Konferans Salonunda ‘Türk Dünyası Jeopolitiği Perspektifinden Kuşak Yol Projesi’ne Bakış’ konulu Panel düzenlenecektir.

Teşriflerinizi bizlere şeref ve güç verecektir.

– Çin Araştırmaları Enstitüsü (ÇİNARE)

– İstanbul Türk Ocağı

– Uygur Akademisi

Kaynak: https://akademiye.org/tr/?p=3441

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum