Türk Dışişlerinden Pençe harekatlarını eleştiren ABD'li kuruluşa sert yanıt

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, ABD Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonunun Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan harekatlarına yönelik olarak yaptığı açıklamayı, komisyonun yeni bir mesnetsiz açıklaması olarak değerlendirdi.

Türk Dışişlerinden Pençe harekatlarını eleştiren ABD'li kuruluşa sert yanıt
22 Haziran 2020 - 07:18 - Güncelleme: 22 Haziran 2020 - 09:21

Sözcü Hami Aksoy, ABD Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonunun Türkiye’nin, bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yürüttüğü Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan harekatlarına yönelik açıklamasına yazılı yanıt ile tepki gösterdi.

Aksoy, ABD Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonunun Türkiye’nin Irak’ta yuvalanan bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yürütmekte olduğu Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan harekatlarına yönelik yaptığı açıklamayı, “Bu komisyonun yeni bir mesnetsiz açıklamasıdır.” şeklinde değerlendirdi.

“PKK PROPAGANDASINA ALET OLMASI EN HAFİF TABİRLE UTANÇ VERİCİ”

Sözcü Aksoy, dini özgürlükleri savunma iddiasındaki bu kuruluşun, ABD tarafından da terör örgütü olarak tanınan PKK’nın Irak’ta, uzantıları PYD/YPG’nin de Suriye’de kendi bölücü siyasetini ve terör yöntemlerini benimsemeyen Kürtler dahil bölge halklarına yönelik zulmünü görmezden geldiğini vurgulayarak, “Ülkemizin terörle mücadelesini eleştirmesi ve PKK’nın kara propagandasına alet olması en hafif tabirle utanç vericidir.” dedi.

Aksoy, “Ne yazık ki sözde insan hakları savunucuları, bugüne kadar bölgede yaşanan gerçekleri görmezden ve duymazdan gelmiştir. Hal böyleyken, bu kuruluşun gerçekleri çarpıtarak terör örgütünün borazanlığını yapmasını asla kabul etmiyoruz.” şeklinde tepkisini ifade etti.

Kaynak: https://asasmedya.info/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum