TÜRK ASKERİNDEN KOSOVA'DAKİ ÖĞRENCİLERE TAM DESTEK

Kosova Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyet Başkanlığı, Kosova’daki Naim Frasheri ilkokuluna yapmakta olduğu spor sahasının restorasyonu ile çocuk oyun parkının inşasını tamamladı.

TÜRK ASKERİNDEN KOSOVA'DAKİ ÖĞRENCİLERE TAM DESTEK
11 Eylül 2019 - 21:20

Kosova Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyet Başkanlığı, Kosova’daki Naim Frasheri ilkokuluna yapmakta olduğu spor sahasının restorasyonu ile çocuk oyun parkının inşasını tamamladı.

Kosova’nın kuzeyindeki Vıçıtırın şehrinde yer alan Naim Frasheri ilkokuluna yapılan spor sahası ve oyun parkının açılışı için tören düzenlendi.

Törene, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Kosova Meclis Başkan Vekili ve KDTP milletvekilleri Müferra Şinik ile Fikrim Damka, Vıçıtırın Belediye Başkanı Cafer Tahiri, Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Numan Baş ve TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) Priştine Koordinatörü Hasan Burak Ceran’ın yanı sıra öğretmen, öğrenci ve veliler katılım sapladı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DESTEĞİNİ BİZE HİSSETTİRİYOR”

Vıçıtırın Belediyesi Eğitim Müdürü Afrim Namani törende yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin  yardım faaliyetleri ve birlikte  yaptığımız iş birliği anlaşmaları ile desteklerini her zaman hissettirdiklerini vurguladı.

Büyükelçi sakar törende yaptığı konuşmada, “Arnavut ve Türk öğrencilerin bir arada ve kardeşçe eğitim gördüğü, birlikte oyun oynayıp top koşturduğu bu güzel okuldaki kardeşlik örneğini koruyup, ortak çabalarımızla geleceğe aktaracağız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:https://qha.com.tr/haberler/turk-askerinden-kosova-da-egitime-tam-destek/81586/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum