TURANCILIK BÖYLE BİR ŞEY - Nurullah Çetin

Duyduk ki Kerkük’te Irak Türkmeneli Türkmenleri, Türkiyeli Çepni Türkmen’i Ülkücü Ozan Arif için gıyabî cenaze namazı kılmışlar. Turancılık işte böyle bir şeydir.

TURANCILIK BÖYLE BİR ŞEY - Nurullah Çetin
16 Şubat 2019 - 12:02

TURANCILIK BÖYLE BİR ŞEY 
Nurullah Çetin

Duyduk ki Kerkük’te Irak Türkmeneli Türkmenleri, Türkiyeli Çepni Türkmen’i Ülkücü Ozan Arif için gıyabî cenaze namazı kılmışlar. Turancılık işte böyle bir şeydir.

Turancılık, Irak ve Suriye Türkmenlerinin kulağının Türkiye Türklerinde, Türkiye Türklerinin gözünün de Türkmeneli Türklerinde olmasıdır.

Turancılık, dünyanın öbür ucundaki bir Türk’ün üşüdüğünde Türkiye Türklerinin nezle olmasıdır.

Turancılık, Doğu Türkistan Türklerinin yamyam Çin zindanlarında işkenceye sokulduğunda Türkiye Türklerinin kendi evlerini hapishane hissetmesidir.

Turancılık, Almanya’da, Fransa’da, İngiltere’de, Avrupa ve Amerika’nın her yerinde yaşayan üçüncü, dördüncü nesil Türk çocuklarının artık bir tek kelime Türkçe konuşamadığının, Allah kelimesinin ne olduğunu bilmediğinin haber alınmasında Türkiye Türklerinin eyvah! diye feryat etmesidir.

Turancılık, 100.000 Kırgız Türkü kızının Çin erkekleriyle evlendiğini duyduğunda Türkiye Türklerinin kendi evlerinin, yatak odalarının gâvurlar tarafından işgal edildiğini hissedip çaresizce bir trajik yalnızlığa mahkum olmayıp bir yeniden diriliş hamlesine girişmesidir.

Turancılık, Afganistan Türklerinin “bizim dilimiz kimliğimizdir, engelleyemezsiniz!” diye haykırdığında Türkiye Türklerinin dillerini eşek arısının soktuğunu hissetmesidir.

Turancılık, Batı Türkistan’ın Rus, Doğu Türkistan’ın Çin, İran Türklüğünün Fars, Irak ve Suriye Türklerinin Arap ve PKK, Türkiye Türklüğünün de Amerika ve Avrupa esaretine mahkum edilişinin doğurduğu zilleti derinden hissedip Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk’ün neden “ya istiklal ya ölüm!” uranını Türk şeref ve haysiyetinin ilkesi haline getirdiğini anlamaktır.

Turancılık, Dünya Türklerinin kızılelmasının Turan Türk Birliği olduğu gerçeğinin hâlâ hayata geçirilmemiş olmasının hüznünü ve ümidini daima diri tutmaktır.

Velhasılı Turancılığın Türk’ün, beka sorununa tek çare oluşunu usanmadan bıkmadan anlatmaktır.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum