TSK 4 koldan Afrin'e girecek! 7 bin Türk askeri

Afrin'a operasyon eli kulağında

TSK 4 koldan Afrin'e girecek! 7 bin Türk askeri
05 Temmuz 2017 - 00:00

~~Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce Afrin'e operasyon sinyali veren açıklamalarının ardından Türkiye gazetesinde konuyla ilgili bir haber yer aldı.

'4 koldan Afrin'e' manşetiyle duyurulan haberde, operasyona 7 bin Türk askerinin ve 13 bin ÖSO mensubunun katılacağı ileri sürüldü.

'RUSYA İLE ANLAŞILDI' İDDİASI

Haberde Türkiye'nin operasyon için Rusya ile anlaştığı da iddia edildi. Haberde operasyonun 2 ay sürmesinin beklendiği belirtildi. Suriye'nin kuzeyinde yer alan Afrin, Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü YPG'nin kontrolünde. Çetiner Çetin imzalı haberde şu ifadelere yer verildi:

İLK 17 GÜN HEDEFLER OBÜSLERLE İMHA EDİLECEK

"Ankara, Afrin'den YPG tacizi artınca harekete geçmişti. Diplomatik ve askerî planlar yapıldı. Rusya, bölgedeki askerlerini Güney'e çekecek. TSK, sınıra tank ve toplarla konuşlandı. Harekâta ilk 17 günü hedefler 'obüslerle imha edilecek.

OPERASYONA 4 ANA NOKTADAN BAŞLANACAK

  Operasyona 4 ana noktadan başlanacak. Suriye içinde ise Tel Rıfat, Dayrel Cimal'e ve Minnig hattmda askerî hareketlilik olacak. Silahlı Kuvvetler, Afrin'de yatay düzlem içinde ilerleyecek. 25. günden itibaren ÖSO da destek verecek."

RUS YAZAR DA AFRİN'İ YAZDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Tarabya Köşkü'nde bir araya geldi. Türk ve Rus heyetleri arasında yapılan görüşmede, terör örgütü PYD'nin kontrolünde bulunan Afrin'e yapılacak operasyonun detayları konuşuldu.

Rusya'da yayın yapan Svobodnaya Pressa yazarı Anton Mardasov, bu görüşmeyi değerlendirdi. Mardasov, yazısında Türkiye'nin hazırlığını yaptığı operasyona ilişkin bilgileri de köşesine taşıdı.

FIRAT KILICI OPERASYONU

PYD'nin ABD ile iyice yakınlaşmasından sonra Rusya'nın Afrin'den uzaklaşma kararı aldığını yazan Anton Mardasov, Türkiye'nin başlatacağı operasyona Rusya'nın da destek olacağını ifade etti. ,

Türkiye'nin başlatacağı operasyonun "Fırat Kılıcı" adını alacağını söyleyen Rus yazar, 70 gün sürecek operasyonda bölgedeki 41 PYD hedefinin imha edilmesinin planlandığını belirtti.

internethaber

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum