Terör örgütü ABD'nin verdiği silahlarla 'şov' yaptı

Suriye ve Irak'ta terör örgütü DEAŞ'a ait önemli bir yerleşim yeri kalmamasına rağmen ABD’nin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye silah ve cephane desteği hız kesmiyor. Son sevkiyat 65 araçlık konvoy ile 19 Kasım’da gerçekleşti. Terör örgütünün ABD'den aldığı araç ve silahlarla Deyrizor'da çekilen görüntüleri ise büyük tepki çekti...

Terör örgütü ABD'nin verdiği silahlarla 'şov' yaptı
21 Kasım 2017 - 19:20

ABD’nin, Eylül 2014’te Ayn-el Arab süreci ile başlayan terör örgütü PKK’ya silah, cephane ve zırhlı sevkiyatı sürüyor. DEAŞ tehdidini gerekçe göstererek PKK’ya onlarca araçlık cephane gönderen ABD, terör örgütü DEAŞ bölgeden temizlendiği halde “yardım”larına devam ediyor.

Terör örgütü ABDnin verdiği silahlarla şov yaptı

Suriye’nin El Bukemal kasabası ile Irak’ta Ravan Bölgesi de DEAŞ’tan temizlendi.

Her iki ülkede de terör örgütü DEAŞ’ın hiçbir yerleşim birimi kalmadı. Ancak buna rağmen ABD, PKK’ya DEAŞ bahanesiyle silah, cephane ve zırhlı sevkiyatı yaptı.

 

Terör örgütü ABDnin verdiği silahlarla şov yaptı

Irak’ta DEAŞ’ın kontrol ettiği son noktalar olan Ramadi’ye bağlı El Kaim, Rava ve Ana bölgeleri ordu birlikleri tarafından ele geçirildi. Suriye’de ise El Bukemal, DEAŞ’ın işgalinde olan son yerleşim birimi olma özelliği taşıyorken Suriye ordusunun kontrolüne geçti.

Terör örgütü DEAŞ mensupları Suriye’de Humus- Badiye Çölü ile Irak’ta Anbar sahra bölgelerine kaçtı.

Hürriyet gazetesi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum