TAVSİYE KİTAP LİSTESİ: UFUKTA BİR DAMLA / Necdet CURA

Ankara temsilcimiz Necdet CURA Beyin bizlere kitapların arasında bir ufuk turu attıran yeni yazısı: "TAVSİYE KİTAP LİSTESİ: UFUKTA BİR DAMLA"

TAVSİYE KİTAP LİSTESİ: UFUKTA BİR DAMLA / Necdet CURA
10 Mart 2020 - 22:11

TAVSİYE KİTAP LİSTESİ: UFUKTA BİR DAMLA

Her kitap insanı bir adım daha ‘’hakikat’’ denilen ulvi yolda bir adım daha atmasını vesile kılar. Eğer kitapların suyundan bir damla dahi içmişseniz o su size her zamankinden daha büyük bir açlıkla sizin içmenizi isteyecek bir hal alacaktır.

İşte böyle bir yolculuktan yola çıktı…

Epeydir kafamda olan bir fikri önce Twitter adresimde paylaştım. Sadece Twitter ortamındaki takipçilerim görmemeliydi. ‘’Başka hesaplarımda da paylaşmalıyım, daha geniş kitlelere ulaşmalı’’ dedim. Hemen ardından bu güzide kitapları Facebook ortamında tanınması ve elbette okunması için paylaştım.

Sonra bir yazı haline getirip Tarihistan okurları için paylaşayım diye düşündüm. Bu liste sadece bu eserlerden ibaret kalmayacaktır. Devamı gelecektir.

1-HALİL İNALCIK-OSMANLI İMPARATORLUĞU KLASİK ÇAĞ(1300-1600)

Klasik Çağ kavramını literatüre kazandıran İnalcık; Osmanlıların menşeini, Yükselişini, teşkilat yapısını, orduyu, ulemayı ele alıyor. Osmanlı ile ilgili olan herkesin başucu olması gereken bir kitap.

Görüntünün olası içeriği: yazı

 

2-BAHAEDDİN ÖGEL-TÜRK MİTOLOJİSİ

Türkiye'de mitoloji denildiğinde ilk akla gelen isim şüphesiz Ögel hocadır. Bu eser hala aşılamamıştır. İki cilt halinde TTK'dan basılmış olan eser bugün hala okunacak nitelikte bir öneme haizdir.

 

Fotoğraf açıklaması yok.

 

3-ABDÜLKADİR ÖZCAN-IV.MURAD

Osmanlı Sultanları arasında çok konuşulanların başında IV.Murad gelir. Birinci el kaynakların incelenmesi sonucu ortaya konulan bu eser IV.Murad hakkında alanında uzman bir tarihçinin yaptığı bu çalışma dönem hakkındaki merak açlığınızı doyuracak vaziyette.

Görüntünün olası içeriği: yazı ve yiyecek

 

4-OLCAS SÜLEYMENOV- AZ İ YA

Çıktığında bilim camiasında tam anlamıyla infial yaratan bu kitabın dili Tarih sevmeyenler için ağır gelse bile bir aşama sonra temin edilip okunması önem arz eden eserlerden biridir. Rus ve Türk münasebetleri bağlamında doyurucu bir eser.

Görüntünün olası içeriği: yazı

 

5-YUVAL NOAH HARARİ- SAPİENS

Yuval Noah Harari'nin çok satan kitabı...

Bu kitap insanlığın macerasını bütün boyutlarıyla anlattı. Bu kadar çok sevilmesinin altında yatan faktör aslında ''çok ve karmaşık görünenleri yalın bir dille'' aktarmasında yatıyordu. Evrim teorisi, Tarım devrimi, kurgusal gerçeklik…

 

Görüntünün olası içeriği: şunu diyen bir yazı 'YUVAL NOAH HARARI HAYVANLARDAN TANRILARA SAPIENS insan türünün bir tarihi'

6-OSMAN TURAN-TÜRK CİHAN HAKİMİYETİ MEFKURESİ TARİHİ

Osman Turan, bir tarihçi olmasının yanında büyük bir fikir adamıdır da. Bu eser niteliğinde başka bir kitap da bugüne kadar görmedim. Türklerin dünya nizamını ve mefkuresini akıcı ve anlaşılır bir dille anlatan bu eser muhakkak okunmalı.

Görüntünün olası içeriği: yazı

 

7-HALİL İNALCIK-RÖNESANS AVRUPASI

Halil İnalcık bu eserinde Rönesans kavramı, Coğrafi Keşifler, Monarşilerin yükselişini ve Türk Batılılaşmasını titiz bir gözle inceliyor. Sonlara doğru olan kısımda Türkiye-Batı ilişkileri ele alındığı gibi önde gelen aydınlara da yer vermiştir.

Fotoğraf açıklaması yok.

 

Necdet CURA

Tarihistan Ankara Temcilcisi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum