Suriyeli Ermenilere toprak dağıtıldığı ortaya çıktı.

Ermenistan hükümeti uluslararası kanunları hiçe sayarak, provokatif eylemlerine devam ediyor. Suriye’den kaçan Ermeniler, Azerbaycan’ın işgal edilen arazilerine yerleştirildiği ortaya çıktı. Hedef, Karabağ’da 300 bin Ermeni nüfusuna ulaşmak.

Suriyeli Ermenilere toprak dağıtıldığı ortaya çıktı.
27 Mayıs 2020 - 18:26 - Güncelleme: 27 Mayıs 2020 - 18:29

Suriye’de 2011 yılının mart ayından beri devam eden iç savaş, bir çok Suriye vatandaşının ülkeyi terk etmesine neden olurken, büyük bir göç dalgasını da beraberinde getirdi. Göçmenler arasında Halep’te yaşayan Hristiyan Ermeniler de var. Bunların çoğu Avrupa ve Amerika’ya göç ederken, bir bölümü de işgalci Ermenistan tarafından hukuka aykırı olmasına rağmen, Dağlık Karabağ bölgesine yerleştiriliyor.

Ermenistan hümanist ve barışçıl siyaset adı altında kendi çirkin amaçlarını hayata geçirerek, Suriye’den getirdiği Ermenileri işgal altındaki Dağlık Karabağ’ın yanı sıra Kelbeçer, Kubadlı ve Laçın bölgelerine de yerleştiriyor. Sayıları 16 bini geçen bu Ermeniler, ev ve toprak elde etmenin yanı sıra vatandaşlık da alıyorlar.

Uluslararası hukuka göre, insanları kitleler halinde çatışma bölgesine yerleştirmek kabul edilemez. Fakat Ermenistan tarafı, bunu görmezden geliyor ve yasa dışı faaliyetlerine devam ediyor. Bu durum, Ermeni tarafının Dağlık Karabağ sorununun barışçıl çözümüne ilgisinin olmadığını bir kez daha göstermektedir.

Kaynak: https://asasmedya.info/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum