ŞUBAT SOĞUĞUNDA HOCALI! - Volkan Aydemir

ŞUBAT SOĞUĞUNDA HOCALI! - Volkan Aydemir
25 Şubat 2020 - 22:30 - Güncelleme: 22 Mart 2020 - 17:07

Herkes uyuyor, birazdan elektrikler kesilecek ve dünyayla iletişiminiz kalmayacak!

Mahallenizin etrafı tanklar ve askerlerle çevrildikten sonra kapılarınız tekmelerle kırılacak. Eğer sizin kapınız kırılmadıysa, silah sesleri duyacaksınız. Eşinizin ve çocuğunuzun korku dolu bakışları sizin üzerinizdeyken cesaretinizi toplayıp onları korumaya çalışacaksınız fakat o esnada sizinde kapınız kırılacak. Size kurşun sıkıp ruhunuzu teslim etmenizi bile beklemeden eşinize silahın kabzasıyla vuracaklar, eğer direnirse tekmeyle devam edecekler. Siz ruhunuzu teslim edene kadar çocuğunuzu bıçakla doğramaya başlayacaklar. Umarım eşiniz hamile değildi, fakat eşi hamile olanlarda var elbet. Hamilelerin karınlarını bıçakla yarıp bebeği çıkaracak, evinizin tahta direklerine çivileyecekler. Evde küçük çocuk varsa da, çocuğun gözü önünde annesinin göğsünü kesip çocuğun ağzına verecekler. Sonra çocuğu da öldürecekler...

Tüyleriniz ürperdi değil mi?

Dahası var.

Zemheri kışın ortasında, evinizde soba yanarken bile üşüdüğünüz bir coğrafyada; gecenin bir yarısında yalın gömlek, çıplak ayak. Kucağınızda çocuğunuz veya yaşlı anneniz, babanız, hamile eşiniz. Silah ve top sesleri arasında çaresizlikten bir ormana sığınabilmek için çoğunluğu komşunuz veya akrabanız olan insan cesetleri arasında soğuk bir dereyi geçmek durumunda kaldığınızı düşünün.

Sonrasında o gece yaşanan vahşeti: “PEK ÇOK SAVAŞ HİKAYESİ DİNLEDİM, FAŞİSTLERİN ZULMÜNÜ GÖRDÜM, AMA UMARIM HOCALIDA YAPILAN KATLİAMA BİR DAHA KİMSE TANIK OLMAZ!” Fransız gazeteci Jean Yves JUNET bu cümlelerle anlatmıştı.

Rus 366.Tank birliği desteğini alan ermeni çeteciler insanları esir aldığını, sayısı beş binin üzerinde olduğunu düşündüğümüz insanların esir kamplarında tutulup, biyolojik ve kimyasal testlerde kobay olarak kullanıldığını biliyor muydunuz peki?

En son yaklaşık dört-beş ay önce yazmıştım; ermenistan’ın işgal ettiği arazide, Abd’nin pentagon’u “ON” tane biyoloji laboratuvarı kurduğunu ve ermenistan’ı ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un bile girmek istediği halde bu tesislere girmesine izin verilmediği de kulağımıza gelen söylentiler arasında.

Pardon bu ay Şubattı değil mi? Dünya Hocalı Soykırımı Anma etkinlikleri Ayı.

Bu konuda en Dinamik ve akılcı çalışmaları Azerbaycan Diaspora Bakanımız Sayın Fuad MURADOV yapıyor.

Yılın her ayında ve her gününde iştirak ettiği toplantılardaki konuşmalarında, işgal edilen topraklar; HOCALI ve Dağlık KARABAĞ’a geniş yer verip aslında bu olayın sadece Şubat ayına sıkışıp kalmasını engellemeye çalışıyor.

HOCALIYI UNUTMAYIN! 26#02#1992

Kaynak: https://asasmedya.info/news/karabakh/11069-subat-sogugunda-hocali

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum