Sanayi robotlarının sayısı hızla artıyor

Sayıları 2020'de iki katına çıkacak

Sanayi robotlarının sayısı hızla artıyor
29 Eylül 2017 - 07:46

~~
Dünya genelinde sayıları hızla artan sanayi robotlarının sayısı 1.8 milyon. Bu rakamın 2020 yılında 3 milyon olması bekleniyor.

 


KARAR/FRANKFURT

Uluslararası Robot Federasyonu (IRF) tarafından yapılan açıklamaya göre dünya genelinde sanayide robot kullanımı artan hızla sürüyor. Sanayide robot kullanımında 2017 yılında geçen yıla oranla yüzte 21’lik büyüme ile Asya/Avustralya bölgesi birinci sırada. Kuzey ve Güney Amerika bölgesinde bu oran yüzde 16. Avrupa’da ise yüzde 8’lik bir artış söz konusu.

ÇİN ÖNCÜ

Robot kullanımında dünya öncülüğü Çin’de. Ülkede 2016'da üretime sokulan robot sayısı 87 bin. Bu tarihte Avrupa ve Amerika’nın üretime kattığı sayısı ise toplamı 97 bin. IRF tahminlerine göre Çin’de 2020 yılında 950 bin sanayi robotu üretim süreçlerine dahil olacak. IRF Avrupa’da bu rakamın 610 bin olacağını tahmin ediyor.

Çin en çok sanayi robotu kullanan ülke olurken, ikinciliği her 10 bin çalışana 630 robotun düştüğü Güney Kore aldı. Güney Kore’yi 309 robotla Japonya ve 189 robotla ABD takip etti. Almanya beşinci sırada yer aldı. Ancak en çok robotun kullanıldığı otomobil sektöründe, yurt dışı yatırımların ülkeye çekmek isteyen ABD’de robot kullanımı sayısının önümüzdeki yıllarda daha hızlı artması bekleniyor.

IRF, dünya genelinde şu anda 1.8 milyon olan sanayi robotu kullanımının 2020 yılında 3 milyon olacağını tahmin ediyor. Araştırmaya göre, Cloud Robotik adı verilen ve robotları arasında veri alışverişin sağlayan sistemlerin de hızla gelişme kaydettiği bildirildi


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum