Şair – Yazar – Eğitimci Fevzi Yetkin'den Kitap - İmza Günü

Şair – Yazar – Eğitimci Fevzi Yetkin 15.04.2019 tarihinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yaptığı Manisa Şehzadeler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulunda saat: 14.30’da kitaplarını imzalayacaktır. Fevzi Yetkin Kimdir?

Şair – Yazar – Eğitimci Fevzi Yetkin'den Kitap - İmza Günü
13 Nisan 2019 - 22:48

Şair – Yazar – Eğitimci Fevzi Yetkin 15.04.2019 tarihinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yaptığı Manisa Şehzadeler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulunda saat: 14.30’da kitaplarını imzalayacaktır.

Fevzi Yetkin Kimdir?

1983 yılında Manisa’nın Ahmetli ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Ahmetli Gazi İlköğretim Okulu’nda, orta öğrenimini de Şehit Hakkı Erdoğan Çok Programlı Lisesi’nde tamamladı. 2007 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Aynı yıl içerisinde Manisa Celâl Bayar Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ortaöğretim Sosyal Bilimler Alan Öğretmenliği anabilim dalında tezsiz yüksek lisansa başladı, 2009 yılında bu programdan mezun oldu. Aynı yıl Celâl Bayar Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yeni Türk Edebiyatı bilim dalında tezli yüksek lisansa başladı. 09.09.2013 tarihinde Bâki Asiltürk (Bâki Ayhan T.) Üzerine Bir İnceleme adlı teziyle master derecesi aldı. Yüksek lisans yaptığı yıllarda Celâl Bayar Üniversitesi’ne bağlı çeşitli meslek yüksekokullarında Türk Dili Okutmanlığı yaptı. Celâl Bayar Üniversitesi’ne memur olarak atandıktan sonra Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak kurumlar arası geçişle atanmıştır. Halen Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapmaktadır.

İlk şiiri üniversite yıllarında iken Mavi Düşler’de (Kahramanmaraş) çıkan Fevzi Yetkin makale, deneme, haber, şiir, hikâye ve söyleşi türünden çalışmalarını Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, Çeşm-i Cihan, Edebiyat Otağı, Edebiyat Bahçesi, Mavi Yeşil, Mühür, Müsvedde, Merhaba ve Poyraz dergilerinde yayımlamıştır. Çalışmalarını Yeni Türk Edebiyatı ve Modern Türk Şiiri sahasında yoğunlaştıran Fevzi Yetkin’in Zamana Dağılan Sözler adlı yayımlanmış birinci şiir kitabı (Gece Kitaplığı, Ankara 2014), Buğu Ömrüm adlı yayımlanmış ikinci şiir kitabı (Gece Kitaplığı, Ankara 2019) ve Renk Sihirbazı Bâki Ayhan T. (Bâki Asiltürk) Üzerine Bir İnceleme adlı yayımlanmış bir araştırma kitabı bulunmaktadır (Gece Kitaplığı, Ankara 2015).

Fevzi Yetkin’in kitaplarına www.kitapyurdu.com  gibi siteler üzerinden de ulaşılabilmektedir. Aşağıda kitapları hakkında kısa bilgiler mevcuttur.

Zamana Dağılan Sözler, Fevzi Yetkin , GECE KİTAPLIĞI

Fevzi Yetkin’in şiirlerinde imgeler hayatın bütün canlılığını taşıyor. Umutsuzluğu, coşkuyu, ıstırabı, aşkı, yaşama sevincini, hayatın dirsek darbelerini bir arada tutuyor bu şiirler. Gençlik çağının renkleri kadar olgun bakışın meyveleri de karşımıza çıkıyor sayfalarda. Bazen karamsar bazen iyimser ama genellikle akışının sesini duyarlı kulaklara veren bir hareketlilik… Tıpkı hayat gibi…

https://www.kitapyurdu.com/kitap/zamana-dagilan-sozler/342130.html&manufacturer_id=36640

Buğu Ömrüm, Fevzi Yetkin , GECE KİTAPLIĞI

İlk şiir kitabı Zamana Dağılan Sözler’de acılardan yaşama sevincine kadar “hayatın bütün canlılığı”nı imgeleriyle şiirleştiren Fevzi Yetkin, Buğu Ömrüm ile yine kendi ben’ini merkeze alarak hayatı şiire taşımaya devam ediyor, ince bir duyarlılıkla…

Yol yağmura karıştı

Kaygan gülüş kaderin çehresinde

Kadim bir mabedin loşluğu

Çiğ tanesiyim tükenmekte

https://www.kitapyurdu.com/kitap/bugu-omrum/492393.html&manufacturer_id=36640

Renk Sihirbazı Baki Ayhan T. (Baki Asiltürk) Üzerine Bir İnceleme, Fevzi Yetkin, GECE KİTAPLIĞI

Yeni Türk Edebiyatı araştırmaları içerisinde, son yıllarda çağdaş şair ve yazarlarımız da incelenmeye başlanmıştır. Bizim çalışmamız da bu minvalde günümüz Türk şiirinin önemli isimlerinden biri olan Bâki Asiltürk üzerine hazırlanmıştır. Bâki Ayhan T.'nin Türk şiirine getirdiği yeni biçim denemeleri, “Soylu Yenilikçi Şiir” manifestosu, Türk şiiri ve çağdaşı şairler üzerine yazdıkları dikkat çekicidir. O, bu çalışmalarıyla Türk şiir tarihinde kendine has bir yer edinmeyi başarmıştır. Çalışmamızda Bâki Ayhan T.'nin hayatı, sanat anlayışı, şiir kitapları, bilimsel eserleri incelendikten sonra şiirleri tematik açıdan tasnif edilmiştir. Bâki Ayhan T. üzerine yazılar, kitapları hakkındaki tanıtım yazıları ve kendisiyle yapılan söyleşiler dışında bilimsel anlamda bir çalışma yoktur. Çalışmamız Bâki Ayhan T. hakkında yapılmış ilk bilimsel çalışmadır.

https://www.kitapyurdu.com/kitap/renk-sihirbazi-amp-baki-ayhan-t-baki-asilturk-uzerine-bir-inceleme/362008.html&manufacturer_id=36640

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum