S. YAREN AYKALKAN: DOSTLUK

Gerçek dost, sen gülünce kahkaha atan ağladığında bulutları kıskandıran kişidir. Hiçbir şeyin olmasa bile her şeyin varmış gibi hissettirendir.

S. YAREN AYKALKAN: DOSTLUK
15 Mayıs 2018 - 21:41 - Güncelleme: 16 Mayıs 2018 - 09:59

DOSTLUK
Hayatta her şey yolunda gider mi? Bu sorunun cevabı kesinlikle hayır olacaktır. Her şeyin yolunda olduğunu, çok güzel dostlukların var olduğunu düşünürüm ama hepsi iyi günler içindir. Asıl dost, kendini kötü günde belli edendir, bazıları da bizimle değil; paramızla, varlıklarımızla dosttur.


İnsanlar, baki olanı değil, fani olanı seçerler her zaman. Gerçek dost, sen gülünce kahkaha atan ağladığında bulutları kıskandıran kişidir. Hiçbir şeyin olmasa bile her şeyin varmış gibi hissettirendir.


Bazen bizim için doğru olanı, eğri biliriz, çünkü iyiye değil de kötüye heves ederiz. Gözümüz kapalı bir uçuruma gidiyoruz. Yolun sonunda düşeceğimizi bildiğimiz halde hem de gülerek gidiyoruz. Aslında bir dostumuz gelip bizi kurtarsın diye dilek tutarak gidiyoruz, ama kimse gelmeyecek, boşuna beklemekteyiz.


 Bu noktada da artık gözlerimizi açmalıyız, çünkü düştüğümüzde etrafımızda sadece ailemiz olacaktır, tecrübeler bunun delilidir.


Aile karanlık yoldaki aydınlık gibidir. Bazen görürsünüz çok virane bir binayı ama hala yıkılmamıştır. Çünkü bağları sağlamdır. İşte o sağlam kalanlar aileye benzer. Ne kadar içten çökmüşse de dışarıdan bakıldığında hala ayaktadır. Çünkü ailen en sağlam bağların, duyguların odağıdır ve daima yanındadır.


Hiçbir zaman sevgiyi dışarıda arama, sevginin kaynağı da membaası da ailedir. Sevgini dost zannettiklerine değil ailene ver. Çünkü verdiğin sevginin kat be katını ailen sana verecektir, hem de karşılık beklemeden.


Annelerimizin sözleri, gecelerimizi gündüze çevirecek kadar aydınlıktır ve devamlıdır. Güneş ve ayı barıştıracak kadar rahatlatıcıdır. Babalarımızın kolları dağları saracak kadar rahat ve huzurludur.


Ve kardeşlerimiz, küçüğü büyüğü fark etmez, onların kalpleri tuncu eritecek kadar sıcak, tüm dünyayı içine alacak kadar da gökçektir.


İçinde kaliteli dostlukların olduğu bir hayat dileğiyle…


S. Yaren AYKALKAN 14.05.2018
 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları