Rus CEO'dan S-400 iddiası: Türkiye ile uzlaşı sağlandı

Türkiye'nin Rusya'dan almayı planladığı ve görüşmelerini sürdürdüğü S-400 hava savunma sistemiyle ilgili Moskova'dan flaş bir açıklama geldi. Rusya'nın askeri ihracat şirketi Rosoboronexport'un CEO'su uzlaşı sağlandığını iddia etti.

Rus CEO'dan S-400 iddiası: Türkiye ile uzlaşı sağlandı
18 Temmuz 2017 - 19:11

Rusya'nın askeri ihracat şirketi Rosoboronexport'un CEO'su Aleksandr Miheyev, Türkiye'yle S-400 füzesi anlaşması üzerinde uzlaşı sağlandığını ve kontratın hayata geçirileceğine inandıklarını söyledi.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre Miheyev, Türkiye'ye S-400 hava savunma sistemi bataryaları sevk edilmesine ilişkin yapılan görüşmelerin hangi aşamada olduğuna yönelik soruya "Kontrat üzerinde uzlaşı sağlandı. Kontratın hayata geçme ihtimali de yüksek, yürürlüğe girmesi için çalışıyoruz" yanıtını verdi.

IŞIK 'İMZA AŞAMASINDA' DEMİŞTİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da S-400 füzeleri konusunda Rusya ile imza aşamasına gelindiğini belirtmişti. Bloomberg haber ajansı geçen hafta Türkiye'nin Rusya'dan alacağı iki S-400 bataryası için 2.5 milyar dolar ödemeyi kabul ettiğini iddia etmişti. Ancak bu iddia, ne Rusya ne de Türkiye hükümeti tarafından doğrulanmıştı.

Kaynak: Karar gazetesi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum