PKK sponsoru Almanya

Siyasetçileri açıkça hedef gösteren PKK yayın organı Yeni Özgür Politika gazetesinin saldırgan ve şiddeti öven yayınlarına Almanya'nın herhangi bir kısıtlama getirmemesi, bu ülkenin genelde terör karşısındaki tutumunun, özelde PKK'ya bakışının yeniden sorgulanmasını gündeme getirdi. Almanya üzerinden PKK'ya yapılan para yardımları teröristlere kucak açıldığı düşüncesine neden oluyor.

PKK sponsoru Almanya
21 Eylül 2016 - 21:06

Geçen Ağustos ayında Beytüşşebap AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman PKK'lı teröristlerce kaçırılıp öldürülmüştü. Çok geçmeden 1 Kasım genel seçimlerinde AK Parti Hakkari milletvekili adayı olan Ahmet Budak 14 Eylül'de evinin önünde PKK'lı teröristlerce öldürüldü.

PKK'nın Almanya'da yayın yapan Yeni Özgür Politika isimli gazetesi, söz konusu siyasi cinayetlere ilişkin, PKK'nın silahlı kanadı olan HPG'nin “AKP'liler hedefimizdir" açıklamasını manşete taşıyarak açıkça Türkiye'deki siyasetçileri tehdit etti ve bu iki cinayetin arkasının geleceği imasında bulundu. Kamuoyundan gelen tüm tepkilere rağmen, basın ve ifade özgürlüğü gerekçesiyle mahut gazetenin toplatılmaması, Almanya'nın terör konusunda çifte standart uyguladığı iddialarına yol açtı. yeişafak agz

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum