PKK sınırımızda 30 kamp kurdu

Terör örgütü PKK, ABD'nin de desteğiyle Suriye'nin kuzeyinde 30'dan fazla kamp kurdu.

PKK sınırımızda 30 kamp kurdu
30 Nisan 2017 - 22:48

~~ABD yönetimi ve PKK, Suriye’de işbirliğini derinleştirmek ve Türkiye’nin tepkisini engellemek için, terör örgütü kadrolarını Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adı altında kullanıyor.

Türk güvenlik kaynaklarına göre, son dönemde terör örğütü PKK, Suriye’nin kuzeyinde SDG kisvesi altında 30’dan fazla kamp kurdu. Türk güvenlik güçlerinin 25 Şubat’ta Suriye sınırında yakaladığı keskin nişancı “Diren” kod adlı Mesut C’nin ifadesinde, bölücü örgüt PYD yönetiminin Karaçok kampında aldığı kararla PKK’ya destek için Diyarbakır’ın Sur ilçesine keskin nişancı olarak gönderildiğini söylemesi kayıtlara geçmişti.

Fırat’ın doğusunda güneyden kuzeye doğru 20 kilometre arayla kurulan “Tişrin, Şeyhler, Beyadiye ve Çarıklı” kamplarında saldırı ve savunma eğitimi veriliyor. PYD’nin sıcak çatışmalara girdiği Afrin’in batısına kurulan bu kamplarda yaklaşık 40 gün eğitim veriliyor.

Bu kamplar, PKK’nın bölgedeki en etkin kampları arasında gösteriliyor. Mardin’in Nusaybin ilçesinin karşısındaki “Rimelan” kampında ise suikast ve keskin nişancı eğitimi veriliyor. Örgütte özel seçilen teröristler burada yaklaşık 3 ay eğitim alıyor. Örgüt, özellikle Türkiye’de yapacağı eylemlere burada eğitilen mensuplarını gönderiyor. PYD/PKK teröristlerine ve elebaşlarına, SDG amblemi olan üniformalar dağıtıldı.

Ancak, örgüt yandaşlarının sosyal medya hesaplarında yayınlanan görüntülerde, yer yer eski ve yeni amblemleri bir arada kullandıkları da görüldü. PKK, Suriye’deki yapılanmasını ilk olarak PYD ve onun silahlı uzantısı YPG adı altında kurdu. Suriye’de 2011 sonunda iç savaşın başlamasından sonra, terör örgütü ile ABD arasında işbirliği giderek güçlendi. PYD/PKK, bazı küçük grupları 2015’te, SDG adı altında bir araya getirdi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum