Peyami Safa'dan Nâzım Hikmet'e: Vay Kahpelerin Kahpesi

Peyami Safa'dan Nâzım Hikmet'e: Vay Kahpelerin Kahpesi
00 0000 - 00:00 - Güncelleme: 02 Nisan 2020 - 17:40

Peyami Safa'dan Nâzım Hikmet'e: Vay Kahpelerin Kahpesi

Dosyamı açıyorum. Bütün hayatımda, vesikasız ve delilsiz ne konuştum, ne de bir satır yazdım. Yirmi seneden beri, Nâzım Hikmet’in vatan hainliğini, şarlatanlığını ve alçaklığını sözlerimle yazılarımla yüzüne vurdum. Seri hâlinde makalelerim, sayısız fırkalarım ve onun şiir üslûbuyla yazılmış “Bre Vatan Haini Şarlatan” hitaplarını tekrarlayan bir de manzumem vardır ki, mel’unun hapse girmediği tarihte neşredilmiştir. Fakat bütün gafiller ve mâhutlar, onun etrafına sistemli bir propagandanın müdafaa barajını kurdular, hapse tıkıldıktan sonra da, her teşekküle ve gazetelere sokulan ajanlariyle yıllarca uğraştılar, nihayet onu kurtardılar ve kaçırdılar.

Hiçbir gözüpek dalgıç bu herifin yaptığı alçaklıkların derinliklerine başı dönmeden inemez. İşte vesika: 5 Mart 1955 gününün akşamı, Budapeşte radyosu, biri 18.30, biri de 20.30 da Stalin’in ölüm yıldönümü vesilesiyle Türkçe yayınlar yapmış, nihayet bu Moskof hademesi Nâzım Hikmet’in Stalin hakkında şu mersiyesini yine onun sesiyle yayınlamıştır.




5 Mart 1955
İlk önce kim kime,
Metin ol kardeşim, diyecek,
İlk önce kim kime,
Baş sağlığı dileyecek?
Hepimizindi o.
Yoldaşlarım,
Acınızı duyuyorum,
Sizin duyduğunuz gibi, tıpkı,
Aynı şiddetle.
Kardeşlerim.
Hüngür hüngür ağlamak geliyor içimden,
Tutuyorum kendimi,
Sizin gibi tıpkı,
Aynı metanetle.
Seviyorum onu,
Marx’ı,Engels’i,Lenin’i
Sevdiğim gibi,
Sevdiğiniz gibi,
Aynı muhabbetle,
Aynı hürmetle


Bu lağıma düşmüş Rus köpeğinin aramızda bulunan ve solcu dergilerle gazetelerde Atatürkçü rolü yapan bütün yardakçılarına (ki bunlardan bâzılarının isimlerini bizzat o, radyo konuşmalarında bize bir kere daha açıkça haber vermiştir) sorayım: Onun, Atatürk’ün ölümüne böyle bir mersiyesi var mıdır? Hangi Türk büyüğü için bu heyecanı göstermiştir?

Atatürk ha!... Bre kaltabanlar, sürü sürü hâlâ aramızda kuyruk sallayan ve zehir saçan veba fareleri! Hepiniz bu alçağın bir başka nüshasısınız ve hepinizin suratlarınızda, derilerinizde yapışmış maskelerinizi tırnaklarımla söküp atacağım.

Peyami Safa - 11 Mayıs 1955 - Milliyet


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum