OKUMANIN KİLİDİ / Buse ÇOLAKOĞLU

Buse ÇOLAKOĞLU Yazdı: Okumanın Kilidi

OKUMANIN KİLİDİ / Buse ÇOLAKOĞLU
08 Mart 2020 - 10:16 - Güncelleme: 08 Mart 2020 - 12:37

OKUMANIN KİLİDİ

Kitap okumanın önemi ve faydaları hayatımızın her alanında karşımıza çıkmaktadır. Toplum içinde özgüvenli olarak durmamızda , anlamlı ve akıcı konuşmamız da, mantıklı yorumlar yapmamız da kitap okumanın etkisi büyüktür.

Kitap okumak kendimizi geliştirmeye doğru açılan bir kapıdır. Karşımıza çıkan yol uzundur. Çünkü okumanın sınırı yoktur. Anlayarak, sorgulayarak okuduğumuz her kitaptan hayatımıza karşı yansımalarını görürüz bu uzun yolda. Önemli olan çok fazla kitap okuyup o kitapları rafa kaldırmak değildir. 

Okuduğumuz kitaptan neler alabilmişiz kendimize, sorguladığımız yerler olmuş mu, kitabı elimizden bıraksak dahi aklımıza takılan " keşke şöyle olsaydı " dediğimiz kısımlar olmuş mu bunlar önemlidir.

Örneğin Fatih Baha Aydın'ın kitapları “Bihaber” ve “Karanlıkta” benim hayatımda iz bırakan kitaplar oldu. Eğer kendimi kahramanların yerine koyup bir de o açıdan bakmasaydım, kendi dünyamda o karakterleri canlandırıp eleştiri altına almasaydım emin olun benim için sıradan birer kitap olarak kalacaklardı. Roman kahramanları Deniz de, Kâzım da bizler için önemli birer karakter olarak kalacaklar..

Buse Çolakoğlu

Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum