Mustafa Çalık'tan Ermeni Tehcir Bildirisi

Mustafa Çalık'tan Ermeni Tehcir Bildirisi
00 0000 - 00:00 - Güncelleme: 24 Nisan 2020 - 13:15

Mustafa Çalık'tan Tehcir Bildirisi

"1915 Ermeni Tehciri'nin dün olduğu gibi bugün de arkasındayız"

Ben ve benim gibi düşünen bütün arkadaşlarımız 1915 Ermeni Tehciri'nin dün olduğu gibi bugün de arkasındayız.Bu konu hakkındaki düşüncelerimiz en kısa şekilde aşağıdaki cümlelerden ibarettir;

1) Ermeni katliâmlarında hayatını kaybeden isimli isimsiz bütün şehidlere Allah'tan rahmet ve Cennet-i Alâ'da ebedi saadetler diliyoruz.

2)Tehcir'i ilk akıl eden Şehîd-i Âlâ ve Gaazî-i Nâmdar Enver Paşa ve icrâ eden büyük şehîd Talât Paşa ve Bahaddin Şakir başta olmak üzere diğer bütün İttihatçıların azîz hâtıraları önünde ta'zimle eğiliyor, mübarek ellerinden öpüyoruz.

3) İttihat ve Terakki'nin şayet bu bir "suç" ise yegâne "suç"u, Balkanlarda başımıza gelen felaketin, Doğu Anadolu'da da başımıza engel olmaktan ibarettir.

4) Ecdadımız, Cihan Harbi gayyâsında, sadece mukaddesâtını, yurdunu, namusunu ve şerefini savunuyordu. Sarıkamış'tan Çanakkale'ye, Ermeni Tehciri'nden İstiklâl Savaşı'na kadar verdikleri bütün mücâdelede bizim şerefimiz ve başımızın tâcıdır; bu tâcı ebediyyen iftiharla taşıyacağız!

5) Tehcire "soykırım" diyen her kim olursa olsun bunu doğrudan doğruya husumet ve açık bir "savaş ilânı" kabûl edeceğimizi iyi bilmelidir.

6) Vatanımızı ve milli varlığımızı müdafaa etmek için başka bir yol kalmadığına inanırsak karşımızdaki unsur her kim olursa olsun, başvuracağımız en hafif tedbir de yine "tehcir" olacaktır!

 

Kaynak: Türkiye Günlüğü Dergisi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları