Muhteşem Manisa Ortaya Çıktı: 1860-1960 Yılları Arasında Manisa

Manisa Kültür Sohbetleri programında 17 Mart 2018 tarihli oturumunda tarihin seyrini değiştirecek görüntü, fotoğraf ve bilgiler yer aldı

Muhteşem Manisa Ortaya Çıktı: 1860-1960 Yılları Arasında Manisa
17 Mart 2018 - 19:21 - Güncelleme: 17 Mart 2018 - 19:39

Manisa Kültür Sohbetleri programında 17 Mart 2018 tarihli oturumunda tarihin seyrini değiştirecek görüntü, fotoğraf ve bilgiler yer aldı.

Moderatörlüğünü Tarihçi-Yazar Naci YENGİN'in gerçekleştirdiği "Manisa Kültür Sohbetleri" programında tarihin seyrini değiştirecek bilgi, belge ve görüntüler konuşuldu.

Araştırmacı Erkan AKBALIK'ın konuk olduğu "Manisa Kültür Sohbetleri" programında "1860-1960 Yılları Arasında İşgal, Yangın, Değişim ve Manisa" işlendi.

Hiçbir yerde yayınlanmayan görüntü ve fotoğraflarla Mansia'nın tarihi, kültürel ve mimari dokusunun 1860'dan Yunan işgaline ve 8 Eylül 1922 Yunan ve Ermeni yangınından 1960 yılları arasında geçirdiği değişim ortaya kondu.

Araştrmacıların eksik kaldığı ve şu ana kadar ortaya konamadığı Yunan işgali, Manisa'nın yakılması, Manisa'nın konakları, evleri, mahalle, sokak ve tarihi mekanlarıyla işgal ve Yangın sonrası Manisa'nın Yunan ve Ermeniler tarafından planlı ve biliçli bir şekilde nasıl yok edildiği, yakıldığı, dinamitlendiği görüntü ve fotoğraflarla gözler önüe serildi.

İç ve dış kaynaklardan derlenen ve tamamı orjinal olan belge ve bilgilerle Araştırmacı Erkan Akbalık tarafından sunulan program birçok araştırmacı, bilim adamı ve ilgileler tarafından saatlerce ayakta takip edildi.

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak'ın plaket ve hediye takdimiyle sona eren program hatıra fotoğrafından sonra sona eri.

Manisa, Kurtuluş Savaşı, Yunan işgal ve yangınına dair şimdiye kadar yazılan, söylenen birçok bilgi ve belgeyi değiştirecek nitelikte olduğu ortaya kondu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum