Muhacir Batı Azerbaycan hükümetinin temsilcilikleri Bakü, Ankara ve Avrupa`da açılmalıdır - Muhammed Esedullazede

Bu muhacir cumhuriyet Azerbaycan halkının kendi tarihi topraklarına geri dönüşünü içeriyor ve gelecekte konuyla ilgili olarak Ermenistan üzerindeki baskıyı artırabiliriz.

Muhacir Batı Azerbaycan hükümetinin temsilcilikleri Bakü, Ankara ve Avrupa`da açılmalıdır - Muhammed Esedullazede
31 Mayıs 2020 - 16:47 - Güncelleme: 31 Mayıs 2020 - 16:52

Batı Azerbaycan Erivan muhacir Cumhuriyetinin kurulması olağanüstü  siyasi ve tarihi bir hadise olmasının yanı sıra oldukça gereklidir. Hürriyet.org tarafından yayımlanan habere göre, bu fikirler  Güney Kafkasya Güvenlik ve Barış  Enstitüsü`nün başkanı ve siyaset bilimci Muhammed Esedullazede`ye aittir.  

Siyaset Bilimci Esedullazade, uzun tarih boyu ermenilerin topraklarımızda örgütlenerek, işgal ettiğini ve kendilerine devlet kurduklarını vurgulamıştır: “Batı Azerbaycan`dan soydaşlarımız sürgün edilmişler. Güncel siyasi olayların yaşandığı uluslararası ilişkiler sisteminde yeni siyasi düzenin oluşması ile birlikte  böyle bir cumhuriyetin ilan edilmesi, gelecekte Ermenistan üzerindeki baskıyı artırabiliriz. Bir ordu ve araziye sahip olmak şart değildir. Bu muhacir cumhuriyet, Azerbaycan halkının kendi topraklarına geri dönmesini kapsamaktadır. Ermenistan işgalci bir devlet olarak her zaman ayakta duramayacak. Yahudilerin  bin yıl sonra kendi tarihi  topraklarına döndükleri gibi, bizler de örgütlenmeden Batı Azerbaycan`a dönmekten vazgeçmemeliyiz. Böylece Azerbaycanın Karabağ konusundaki tutumunu da güçlendirebileceğiz. Profesör Gafar Çakmaklı`ya ve bu çalışmayı destekleyenlere teşekkür ediyorum. Sizin bu değerli faaliyetiniz halkımızın birliğine hizmet etmektedir. Muhacir Batı Azerbaycan hükümetinin temsilcilikleri Bakü, Ankara ve Avrupa`da açılmalıdır”.

Kaynak: https://asasmedya.info/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları