MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY, KIYİV'DE ANILACAK

MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY, KIYİV'DE ANILACAK
02 Aralık 2019 - 18:47

“İstiklal Marşı”nın şairi Mehmet Akif Ersoy, Kıyiv (Kyiv) Yunus Emre Enstitüsü, Eko Avrasya Derneği ve Sebilürreşad Derneği tarafından gerçekleştirilecek ortak etkinlikle Kıyiv’de anılacak.

Türk Milli Şairi Mehmet Akif Ersoy’un eserleri, tarihi ve edebi kişiliği vefatının 83’üncü yılında adını Ukrayna Milli Şairi Taras Şevçenko’dan alan Kıyiv Milli Taras Şevçenko Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek panel programında ele alınacak. Programa Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Ersoy Argon’la birlikte Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan da katılacak. Türkçe ve Ukraince gerçekleştirilecek etkinlikte ayrıca Kyiv Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Türk Filolojisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. İrina Pokrovska, şair ve sanat adamı Recep Garip, Sebilürreşad Derneği Genel Başkanı Fatih Bayhan ve araştırmacı Lütfi Bergen de söz alacaklar.

 

Kyiv Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Filoloji Fakültesi binasında bulunan konferans salonunda 5 Aralık 2019 tarihinde saat 12.00’da gerçekleştirilecek etkinliğe katılım ücretsiz olacak. Ancak katılmak için önceden Kyiv Yunus Emre Enstitüsü’nü arayıp isim yazdırılması gerektiği duyuruldu. (İrtibat için enstitünün Facebook sayfasındaki gönderisine bakılabilir)

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/milli-sair-mehmet-akif-ersoy-kiyiv-de-anilacak/124444/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları