Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eski sisteme dönülüyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıf tekrarının yeniden getirileceğini açıkladı. Kaynak Yeniçağ: Bakan Selçuk açıkladı! Eski sisteme dönülüyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eski sisteme dönülüyor
22 Kasım 2019 - 16:49 - Güncelleme: 22 Kasım 2019 - 17:01

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda sınıf tekrarı şartı olmadığı için öğrencilerin performanslarının düştüğünü aktardı.

Bakan Selçuk, "Sınıf geçme noktasında öğrenme süreçlerini gerçek anlamda bir ön koşul haline getireceğiz. Sınıf tekrarı şartı olmadığı için öğrencilerimizin hedefe yönelik algısı dolayısıyla da performansı düştü. Başarıyı yükseltmek için öğrenci gerekiyorsa ikmale kalacak ve imkanlarına göre dersini okulda veya uzaktan eğitimle alacak. Yazın ikmal çalışmaları yapılabilecek" dedi.

Bakan Selçuk ayrıca temel derslerin de aşamalandırılacağını belirtti.

Örneğin matematik dersi 1, 2 ve 3 olarak bölünecek. Matematik 1'i geçemeyen matematik 2'yi alamayacak.

Bir gazeteye konuşan Bakan Selçuk, "Sınıf geçme noktasında öğrenme süreçlerini gerçek anlamda bir ön koşul haline getireceğiz. Sınıf tekrarı şartı olmadığı için öğrencilerimizin hedefe yönelik algısı dolayısıyla da performansı düştü. Başarıyı yükseltmek için öğrenci gerekiyorsa ikmale kalacak ve imkanlarına göre dersini okulda veya uzaktan eğitimle alacak. Yazın ikmal çalışmaları yapılabilecek" dedi.

Bakan Selçuk temel derslerin de aşamalandırılacağını belirterek, "Örneğin matematik dersi 1, 2 ve 3 olarak bölünecek. Matematik 1'i geçemeyen matematik 2'yi alamayacak.Türkçe eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi için yeterliliği ölçen bir eğitim alt yapısı kuracak." diye konuştu.

Bakan Selçuk, tasarım aşamasında olan yeni karne çalışması hakkında da bilgi veren Selçuk, "Yeni karnelerde temel derslerde notun yanında başarı ve eksikliklerin nedenleri de belirtilecek." açıklamasında bulundu.

Kaynak Yeniçağ: Bakan Selçuk açıkladı! Eski sisteme dönülüyor https://www.yenicaggazetesi.com.tr/bakan-selcuk-acikladi-eski-sisteme-donuluyor-257450h.htm

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları