Merkel'den zafer konuşması

Seçimlerin açıklanmasının ardından zafer konuşmasını yapan Merkel, "Stratejik hedeflerimize ulaştık" dedi

Merkel'den zafer konuşması
25 Eylül 2017 - 07:51

~~Seçimlerin açıklanmasının ardından zafer konuşmasını yapan Merkel, "Stratejik hedeflerimize ulaştık" dedi.


Angela Merkel’in partisi Hristiyan Sosyal Birliği (CSU), İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ikinci en kötü sonucunu elde etmesine rağmen Almanya seçimlerinde en çok oyu alan parti oldu. Almanya’da seçimlerin ardından ağır oy kaybına uğrayan Sosyal Demokratlar koalisyondan çekildiğini açıkladı.

Zafer konuşmasını yapan Angela Merkel ise “Stratejik hedeflerimize ulaştık” dedi. Merkel, AfD’nin parlamentoya girmesinin “büyük bir sorun” olduğunu belirtti. “Daha iyi bir sonuç bekliyorduk” diyen Merkel, AfD partisine giden oyları geri kazanma sözü verdi.

Merkel konuşmasının devamında şunları söyledi:

Güçlü bir Almanya için mücadele verdik. Sosyal adaleti tesis etmek için çalıştık. Güçlü bir AB için mücadele ettik. Yasadışı göçle mücadele başarılı olmak için hem mültecilere hem onurlu bir yaşam sunmak, onların temel haklarını temin etmek ama aynı zamanda ülkenin geleceğini riske etmemeye çalıştık.

Resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 8 civarında oy kaybına uğrayan CDU/CSU yüzde 32,7, Sosyal Demokrat Parti yüzde 20,2 oy aldı. SPD’nin oy kaybı ise bir önceki seçimlere göre yüzde 5 civarında. Sol Parti yüzde 8,9, Yeşiller yüzde 9,4, Hür Demokrat Parti (FDP) yüzde 10,5 oy aldı. Federal Meclis’e üçüncü olarak girmesi beklenen faşist Almanya İçin Alternatif’nin (AfD) oy oranı da yüzde 13,4. AfD bu sonuçla oylanırını neredeyse üçe katlamış oluyor

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları