Manisa'da tarla ortasındaki lahitler dikkat çekiyor

Manisa'nın Demirci ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve milattan önce 3. yüzyılda önemli bir kent olduğu bilinen Sidas Antik Kenti toprak altında keşfedilmeyi bekliyor. Toprağa gömülü bulunan antik kentin üzerinde vatandaşlarca çiftçilik yapılırken, toprak üstündeki eserler antik kentin zamanında ne kadar önemli bir kent olduğunu gözler önüne seriyor.

Manisa'da tarla ortasındaki lahitler dikkat çekiyor
14 Şubat 2019 - 16:00

Manisa’nın Demirci ilçesinde İcikler Mahallesi’nde bulunan 2 bin 300 yıllık Sidas Antik Kenti, kaçak kazıların merkezi haline geldi. Sidas Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılması ve defineciler tarafından talan edilmemesi için bölge halkı harekete geçti. Kazı çalışması başlatılması için birçok kez başvuru yapılmasına rağmen herhangi bir sonuç alınamadı. Helenistlik dönem ve Roma döneminde güçlü bir kent olduğu öğrenilen Sidas Antik Kenti, son olarak kaçak kazıda ele geçirilen bin 800 yıllık tavus kuşu mozaiği ile gündeme geldi. Definecilerin ortaya çıkardığı tavus kuşu mozaiğinin korunması için jandarma geçtiğimiz Aralık ayından itibaren kaçak kazının yapıldığı alanda nöbet tutmaya başladı. 2 bin 300 yıldır toprak altında gün yüzüne çıkmayı bekleyen antik kentte bazı yapılar hala varlığını sürdürüyor. Antik kentte gelenler lahit, kale surlarının kalıntıları, sütunlar ile karşılaşıyor. 
 

Kaynak:Manisahaberleri.comhttp://www.manisahaberleri.com/bolge/manisa-da-tarla-ortasindaki-lahitler-dikkat-cekiyor-h96021.html

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum