Manisa'da Gazeteciler Günü Kutlandı

VALİ GÜVENÇER 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNDE BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Manisa'da Gazeteciler Günü Kutlandı
10 Ocak 2018 - 19:41

VALİ GÜVENÇER 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNDE BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

 

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer 10 Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Manisa’da görev yapan basın mensuplarını öğle yemeğinde ağırladı.

            Vali Güvençer Giritligil Otel’de düzenlenen programda ilk olarak gazetecileri tek tek selamladı.

Programda öncelikle Manisa Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün hazırladığı yerel gazete örnekleri ve Manisa’da görev yapan gazetecilerin görevleri anında çekilmiş fotoğraflarından oluşan sunum izlendi. 2017 yılı içinde vefat eden eski gazeteci Şemsettin Ziya Evran’ın fotoğrafı duygu dolu anlar yaşattı.

            Sunumun ardından konuşan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak, basın mensuplarını yol arkadaşı olarak gördüğünü belirtti. Vali Güvençer, “Bazı meslekler var ki insanın gerçekten 24 saatini kavradığı, kapsadığı gibi diğer mesleklerden çok daha fazla, çok daha kısa zaman içerisinde meslek mensubunun kimlik, kişilik işaretlerinden biri haline geliyor. Gazetecilik de görebildiğim, gözlemleyebildiğimiz kadarıyla tam manasıyla böyle bir meslek. Gün 24 saat olduğu için 24 saat ile sınırlı ve bir gazeteci nerede, hangi ortamda olursa olsun kuvvet ile muhtemel aynı zamanda işinin başında gözleri, kulakları, zihni, kalbi çalışmak durumunda. Ben buradaki arkadaşlarımın böyle olduklarını biliyorum, samimiyetle bunu teyit ediyorum.  Kuvvetle muhtemel isimleri, alanları farklı gibi görünüyor ise de bizler, yöneticiler, Mülki İdare amirleri gazeteciler birbirlerini haddizatında çok iyi tanıyabilecek ve çok iyi anlayabilecek pozisyondalar. Ben sizlerin içinde bulunduğunuz durumu çok iyi anlayabiliyor ve kavrayabiliyorum. Sizlerin de aynı anlayış içerisinde olduğunuzu da Manisa'da görev yaptığım 1,5 yıl içerisinde yakından müşahede ettim. Bugün sizler hak ettiğiniz bu iltifatları kabul edin, sonuna kadar yanınızda işlerinizi yaparken birer refakatçi olarak taşıyın. Manisa hakkında söylenen, olumlu kurulan tüm cümleler ve Manisa'nın başına getirilen tüm olumlu sıfatları Manisa'da yaşayan herkesin, Manisa'da var olan her kurum bir şekilde hak ediyor. Eğer Manisa gerçekten Türkiye'nin bütün değerleri ile sayılabilir, el üstünde tutulması gereken mutlak surette sözüne kulak verilmesi gereken bir gücü ise Manisa basını da Manisa kadar güçlü, Manisa kadar değerli bir kapasite taşıyor ve İnşallah Manisa'nın diğer bütün unsurlarında olduğu gibi Manisa basını da Manisa basın çalışanları da kat edilecek her yıl mesafesinde Manisa gibi daha güçlü, daha huzurlu, daha verimli, daha etkili olacak. Tüm çabamız kendi varoluşumuzu sağlamakla birlikte, varoluşumuzu bir yandan borçlu olduğumuz bir yandan da varoluşumuzun temellerini de üstüne dayandırdığımız öncelikle içinde yaşadığımız şehir, sonra ülkemiz için atılan adımlarda katkımızın olması. Bu manada ben bu günlerden alacağınız güçle yeni Manisa'nın yeni Türkiye'nin daha güçlü, daha huzurlu, daha üretken Manisa'nın geleceğinde sizlerin daha fazla katkı sahibi olabilmek mutluluğunu hep birlikte paylaşmanızı yürekten diliyorum” diye konuştu.

Vali Güvençer şöyle devam etti: “Sizler basın mensubu olarak biz kamu hizmetkarlarının, aynı zamanda kamu otoritelerinin sahada gören gözleri, duyan kulakları, zaman zaman hisseden hüzünlenen dert edinen yürekleri, zaman zaman muhakeme eden, muhasebe eden, bir sonuç çıkaran, hedef koyan zihinlerisiniz. Ürettiklerini uygun usul, uslup ve araçlarla bizlere ulaştırma konusunda da doğrusunu söylemek gerekirse mahirsiniz. Sadece görmek, duymak, hissetmek, izlemek, hedef koymanın ötesinde yapabilme erkine sahip olanlara bu tespitleri doğru yol ve yöntemle ulaştırabilmek ve sonrasında da netice alındığını görüp gözlemleyebilmek, her zaman mümkün olmayabiliyor. Buradan Manisa özelinde yerel basınımız ve kamu otoriteleri ve kamu hizmetkarları arasında sorun çözmeye, verimli olmaya, bir şeyler üretmeye yönelik takdire şayan bir birliktelik, bir işbirliği varsa bu vetrenin bir ucunda kamu otoriteleri, kamu hizmetkarları, bir ucunda siz değerli kamuoyu taşıyıcıları varsınız. Başarı varsa bu başarıda da sizlerin payı, katkısı çok büyük.  Manisa’mız bundan 10 sene öncesinin Manisa’sı değil, geçen senenin Manisa’sı da değil. Bir yıl sonra da bugünden çok daha iyi bir Manisa'nın olacağının işaretleri. Eğer bu böyle ise, eksikliklerimizi hala süregelen bazı sorunlarımıza rağmen pek çok sorunumuzu çözmüş, mesafe alabilmiş isek burada Manisa'da yaşayan herkes kadar belki herkesten çok daha fazla ve o herkesin payına düşen bir miktarını da siz yanınıza alarak, sizler hak ediyorsunuz.”

Vali Güvençer’in ardından konuşan Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e Manisa’da görev yapan basın mensuplarını bir araya getirdiği için teşekkür ederek, “Bugün karşınızda meslekte 50 yılını doldurmuş, 39 yıl da Gazeteciler Cemiyet Başkanlığı yapan bir Ertuğrul Aytaç’ın belki de bir veda konuşması da olacak. Değerli meslektaşlarım, 1968’de başladığım gazetecilik yaşamımı bugüne kadar Manisa’daki değerli arkadaşlarımla birlikte, yol arkadaşlarımla beraber bugüne kadar getirdik. Manisa Gazeteciler Cemiyeti olarak çok uluslararası ve uluslararasının ötesinde çalışma programlarına katıldık. Cumhurbaşkanları, Başbakanları, Devlet Büyüklerimizi Manisa’da ağırladık. Manisa medyası, Türkiye’nin 81 ili varsa bu iller içerisinde seviyeli, saygılı, devletini, milletini seven bir yapı içerisinde görevlerini yürütmektedir. Şu anda elbette yerel medyanın ülkenin zor şartları altında bu görevlerini yaparken elbette sıkıntıları var. Bu sıkıntılar dün de vardı, bugün de var, yarın da olacaktır. Medya ve çalışanların en büyük sıkıntısı, yeni alanlar açılırken ekonomik krizlerden dolayı ulusal medyalarda çalışanların bir kısmının işten çıkarılması gerçekten bu bayram öncesinde çok üzücü. Yaşam devam ediyor, biz yine yerel medya ve ulusal medyadaki arkadaşlarımız olarak ülkemizin bu sıkıntılı günlerinde devlet ve milletin ön saflarında yer alacak, bir kardeşlik ve beraberlik içerisinde görevimize devam edeceğiz” dedi. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum