Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla tanışma kahvaltısında biraraya geldi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu
13 Temmuz 2016 - 20:45 - Güncelleme: 13 Temmuz 2016 - 20:55

Kahvaltıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve önerilerini dinleyen Vali Güvençer, insan ilişkilerinin doğru kullanılmasına son derece önem verdiklerini söyledi.  


Kahvaltıda yaptığı konuşmada, kendisine yapılan her ziyarette Manisa ile ilgili bir şeyler öğrendiğini söyleyen Güvençer, devlette devamlılığın esas olduğunu ifade etti.  Şehri tanımak adına kamu kurumlarından brifing aldığını belirten Vali Güvençer, "Manisa’nın sahip olduğu değerleri yaşayarak görüyoruz. Bu değerleri fark etmemek nankörlüktür. Manisa'ya geldiğimden bu yana sık sık 'Manisa'ya dair bir projeniz var mı?' sorusu ile karşılaşıyorum. Manisa'ya dair hiçbir projem yok. Yaşanmış hikayeleri olan bir şehre cebinde hazır projelerle gelinmesi saygısızlıktır diye düşünüyorum. Manisa'da bir önceki Vali Bey döneminde devam eden ve uygun olan projeleri sürdüreceğiz. Şu anda tek amacımız özellikle yabancı dil eğitimi, Kodla(Ma)nisa projesi, organik tarım ve sulama projesi, kalıpçılık endüstrisinin kümeleşmesi projelerini daha etkili bir şekilde tamamlanmasını sağlamak. Bu projelerin tamamlanmasında sizlerin benim yanımda olmasını istiyorum. Sulama, Gediz Nehri kirliliği gibi sorunlara sahibiz. Jeotermal, güneş ve rüzgar enerji kaynaklarını doğru kullanarak hem il, hem de ülke ekonomisine katkı yapmak durumundayız. Ayrıca Manisa'nın tanıtılması ve bilinmesi adına turizm sektörüne ilişkin projelerin devam etmesi adına sektör temsilcileriyle hazır olan projeleri uygulayacağız." diye konuştu.

Kendisinden önce Manisa'da görev yapan Vali Erdoğan Bektaş'a projelerinden dolayı teşekkür eden Vali Güvençer, "Vali Erdoğan Bektaş'a çok şükran borçluyum. İhtiyaçları belirlemiş, yol haritası çizmiş, başlattığı çok önemli projeleri var. Projeler isabetli olup belirli bir yola girdiği için onların yürüyüşünü temin etmek için çalışmalarım olacak." dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Güvençer,  Manisa’daki savunma sanayi alanındaki çalışmalarla ilgili bir soru üzerine;  “Önemli, büyük işler devletin kurumsallaşmış yapısı içerisinde hem mevzuat hem de gelenek çerçevesinde yürür. Hiç kimsenin tek başına sürükleyici olmasına gerek yok, bu mümkün de değil. Türkiye gelişmekte olan ülke tanımlamasını aşarak, gelişmiş ülke sıfatına taliptir. Sürdürülebilir, doğru kurumsal ortaklıklarla iş yürütme peşindeyiz. Manisa’da savunma sanayi sektörünün gelişimine ilişkin hiçbir Valinin bireysel sorumluluğu yok. Bu çalışmalar, kurumsal bir kimlikle yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Yerelde yapılacak çalışmalar ve hükümetin stratejik planlarıyla savunma sanayi alanında Manisa’nın büyük bir öneme sahip olabileceğini kaydeden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer şöyle konuştu: “Manisa’daki gerek endüstriyel faaliyetler, gerekse sanayiyle ilgili ön bilgilendirmeyi sözlü ve yazılı olarak aldım. Bu konuyla ilgili yarın özel bir görüşme yapacağız. Bu daha çok konuyu anlama ve Valilik olarak süreci desteklememiz gereken konuları belirleme anlamında yapılacak bir çalışma olacak. Sürdürülen altyapı çalışmaları, demiryolu, otoyollar ve İzmir’deki yeni yapılan Çandarlı Limanı Manisa’yı iyi bir lojistik merkez haline getirecek. Manisa’da oldukça gelişmiş bir sanayi var. Bu hem gelişmiş bir tecrübe birikimi, hem de sermaye birikimini getiriyor. Biz daha yüksek katma değer üretmek zorundayız. Savunma sanayi Manisa için özel bir yer işgal ediyor. Hem yerel, hem de merkezi hükümetin stratejik planlamaları içerisinde Manisa’nın savunma sanayisinde bugün olduğundan çok daha önemli rol oynayacağını söyleyebilirim." dedi.
Yazar Naci YENGİN " Şehzade Şehir" kitabını Vali Güvençer'e takdim ederek "Manisa'yı tanıma aşamasında kitabının kendilerine yardımcı olacağını "ifade etti.
Kahvaltı sonunda Vali Güvençer, basın mensuplarının her birini tek tek uğurladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum