Manisa Şehzadeler Türk Ocağından "Gördesli Şehit Makbule Hanım Hatıra Ormanı"

Manisa Şehzadeler Türk Ocağından "Gördesli Şehit Makbule Hanım Hatıra Ormanı"
30 Ocak 2020 - 13:04

GÖRDESLİ ŞEHİT MAKBULE EFE HATIRA ORMANI

Kurtuluş Savaşı ile başlayıp Cumhuriyet ile sonuçlanan “100. Yıllar” serisini yaşadığımız bu dönem, başlangıcından beri etkin kurucu unsurlardan biri olan Türk Ocakları Genel Merkezi ve Şubeleri için ayrı bir önem arz etmektedir.

23 Nisan 1920’de açılan TBMM’nin 100. yılındaki "Millî Hâkimiyet Kutlamaları”nda; erozyonla mücadele ve orman varlığının artırılması kapsamında, Orman Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmaları; hayatını kaybetmiş veya hâlen hayatta olan, Türklüğe hizmet etmiş ve bir yönüyle Türk Ocaklarında faaliyette bulunmuş büyüklerimizin adının verileceği 65 Hatıra Ormanı kurmak suretiyle Türk Ocakları tarafından da desteklenecektir. Böylece Türklüğe hizmet eden büyüklerimizin adı yaşatılmış ve gelecek nesillere tanıtılmış olacaktır. Bu amaçla hazırlanan Hatıra Ormanı Projesi Protokolü, 23.01.2020 tarihinde imzalanmıştır.

Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesinin kuracağı hatıra ormanına, “Gördesli Şehit Makbule Efe” adı verilecek. Hatıra ormanı, millî kahramanımız Gördesli Şehit Makbule Efe'nin manevi hatırasına hediye edeceğimiz güzel bir vefa örneği olacak.

Görüntünün olası içeriği: bitki, ağaç ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yakın çekim
Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, ağaç, ayakkabılar, açık hava ve doğa

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum