Manisa Şehzadeler Türk Ocağı Şubesinde "Türk Ocakları Akademisi" Açıldı

Manisa Şehzadeler Türk Ocağı Şubesinde "Türk Ocakları Akademisi" Açıldı
07 Kasım 2019 - 12:22 - Güncelleme: 07 Kasım 2019 - 12:28

MANİSA ŞEHZADELER TÜRK OCAĞI ŞUBESİNDE "TÜRK OCAKLARI AKADEMİSİ" AÇILDI

Türk Ocaklarının ülküsü doğrultusunda Türk Milliyetçisi münevver yetiştirmek amacıyla Türk Dünyasına, İslam âlemine ve insanlığın ufkuna sunulmak üzere "Yeni Medeniyet Tasavvuru İnşa Etme" gayretini omuzlayacak genç bilim insanları yetiştirmek amacıyla 5 yıl önce açılan ve 30 şubede faaliyetine devam eden Türk Ocakları Akademisi, Manisa Şehzadeler Şubesinde de açıldı.

Türk Ocakları Akademisi’nin ‘Türk Tarihi ve Kültürü’ ile ‘Türkiye’nin Meseleleri’ ana başlığı altında iki dönem halinde yapılacak eğitimine üniversitede eğitim gören gençlerimiz katılıyor. 6 Kasım 2019 - 25 Nisan 2020 tarihleri arasında verilecek eğitimde, dersler kendi alanlarında uzman kişiler tarafından verilecek.

Türk Ocakları Akademisi’nin açılışı münasebetiyle Manisa’ya gelen Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, 6 Kasım 2019 Çarşamba günü MASKİ toplantı salonunda “Millet, Milliyetçilik, Kültür ve Medeniyet” konulu ilk dersi verdi.

Derse başlamadan önce söz alan Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesi başkanı Ferhat Berber, akademi çalışmalarının amaçları hakkında bilgi vererek, yapılacak eğitim çalışmasının önemini anlattı.
Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, “Millet, Milliyetçilik, Kültür ve Medeniyet” konulu dersine; akademi çalışmalarını çok önemli gördüklerini, kök değerlerine bağlı, tartışan, eleştirel düşünen, zamanın ruhuna uygun çözümler üretebilen, milletimizi yükseltme duygusuna sahip gençler yetiştirmenin hayati derecede önemli olduğuna işaret ederek başladı.

Prof. Dr. Mehmet Öz, kültür ve medeniyet kavramlarının bizde ve batıda yapılan tanımlamalarını açıklayarak, yüklenen anlamlar arasında mukayeseler yaptı. Ziya Gökalp’in “hars” ve “medeniyet” açıklamaları ile Erol Güngör’ün bu konudaki görüşlerine dikkat çekti.

Türklerin milletleşme tarihinin çok eskiye dayandığını, milletimizi sevme duygumuzun çok yüksek olduğunu ifade ederek, Orhun Kitabeleri’nin Türk milliyetçiliğinin taşa yazılmış hali, Divan-ü Lügati’t Türk’ün ise adeta Türk milliyetçiliğinin manifestosu niteliğinde olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Öz, insanlık alemine adaleti ve hakkaniyeti sunarak dünyanın gündemine tekrar Türk milliyetçiliğini taşımamız gerektiğini ifade ederek derse katılanlara kitap tavsiyelerinde bulunup ve soruları cevaplandırdı. 

MCBÜ görev yapan bazı öğretim üyeleri ile dernek yetkililerinin de takip ettiği dersin sonunda, Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesi başkanı Ferhat Berber, akademinin açılışını yaptıkları bu anlamlı günde ilk dersi veren ve kendilerini yalnız bırakmayan Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz’e teşekkür ederek şükran hislerini belirtti, akademide eğitim görecek gençlerimize başarılar diledi.
Prof. Dr. Mehmet Öz’e günün anısına hazırlanan teşekkür belgesi ise, öğrencisi MCBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü başkanı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya tarafından takdim edildi.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar, masa, ofis ve iç mekan
Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, oturan insanlar ve iç mekan
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor ve iç mekan
Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar
Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar, masa, çocuk ve iç mekan
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, ofis, takım elbise, ekran ve iç mekan

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum