Manisa Kültür Sohbetlerinde "Galata'da Yarım Şarkılar" Konuşuldu

Manisa Kültür Sohbetleri Yeni Programını 45 Park AVM'de gerçekleştirdi.

Manisa Kültür Sohbetlerinde "Galata'da Yarım Şarkılar" Konuşuldu
23 Şubat 2019 - 21:22

Manisa Kültür Sohbetlerinde "Galata'da Yarım Şarkılar" Konuşuldu

Manisa Kültür Sohbetleri  Yeni Programını 45 Park AVM'de gerçekleştirdi.

‘GALATA’DA YARIM ŞARKILAR’ MEST ETTİ

Manisa Kültür Sohbetleri’nin bu hafta ki durağı 45 Park’ta bulunan Coffee Mac oldu.Manisa’nın tanınmış yazarlarından Tarihçi-Yazar Naci Yengin’in moderatörlüğünde düzenlenen sohbetin konuğu, ‘Galata’da Yarım Şarkılar’ şiir kitabıyla büyük  ilgi ve beğeni toplayan Av. Ümit Rona oldu.

Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak, Prof. Dr Yüksel Abalı, Yazarlar Celil Altınbilek, Emre Hanzade, Hüseyin Tunçay, Seyhan Çağlar Emen'in yanı sıra Yunusemre Belediyesi eski başkan yardımcısı İdris Avşar ve yoğun katılımcıyla katılımıyla gerçekleşti.

 Manisa Kültür Sohbetleri’ne edebiyata, şiire ve sanata gönül vermiş bir çok isim katıldığı progrmın açılış konuşmasını gerçekleştiren Naci Yengin programa ‘Galata’da Yarım Şarkılar’ şiiriyle başladı.

Özel şiirler okunan programda Ümit Rona, Naci Yengin katılımcıların sorularını yanıtladı. 
‘ KENDİM İLE BAŞBAŞAYKEN ÜRETMEYİ SEVİYORUM’
Avukatlık mesleğinin yanında şiire, edebiyata da gönül verdiğini ve şiirlerinde mesleğinin inceliklerini de hissettirdiğini belirten Rona; “ Şiirlerimi yazarken tabii ki bir çok konu bana ilham oluyor ama o ilhamın ne zaman geleceği hiç belli olmuyor. Yeri geliyor trafikte sağa çekip birşeyler karalıyorum yeri geliyor bir sinemada film izlerken dökülüyor dizeler. İnsan daha çok kendisi ile baş başa kaldığı zaman üretmeyi sever, bende akşamları eve gittiğim zaman kendim ile baş başa kaldığımda şiirlerimi kaleme alıyorum.Okuyucularımızın, edebiyat ile ilgilenenlerin beğenisine sunuyoruz.” Sözlerine yer verdi.
‘NEDEN 64 ŞİİR?’ SORUSUNU DA YANITLADI
Bugüne kadar 3 şiir kitabı çıkarttığını ve 3 kitabının da 64 şiirden oluştuğunu fark eden bir okuyucusunun sorusunu da yanıtlayan Rona; “Kıymetli babamı 64 yaşındayken kaybettim. 64 rakamının benim hayatımda gizli bir yeri vardır. Bu şiirlerime de yansıdı. Bilerek 64 olsun diye yapılan bir harekette değil aslında bu, tamamen tesadüf.” dedi.

Manisa Saray-ı Amire Binasından kalan Fatih Kulesi'nin yeniden restore edileceği müjdesi İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak tarafından verildi.

Manisa'da yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının Manisa'da kltür ve sanata daha fazla destek vermesi ve bu tür programların belediyelerin desteği ile gerçekleştirilmesi gerektiğinin altı çiziildi.


RONA, ‘MANİSA’ ŞİİRİNİ SUDAK’A ARMAĞAN ETTİ
Geçtiğimiz yıllarda Manisa’yı betimleyen bir şiir kaleme alan Rona, Manisa kültür sohbetlerine katılan Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak’a ‘Manisa’ şiirini armağan etti.

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum