MANİSA İLÇELERİNDEN ÖRNEK KÜLTÜR HİZMETLERİ

Aynı çalışmaların aynı kalitede Manisa Merkezi içinde yapılması Manisa’nın tanıtımı için artık bir gereklilik halini almıştır.

MANİSA İLÇELERİNDEN ÖRNEK KÜLTÜR HİZMETLERİ
19 Mayıs 2020 - 18:11 - Güncelleme: 19 Mayıs 2020 - 19:17

MANİSA İLÇELERİNDEN ÖRNEK KÜLTÜR HİZMETLERİ

Manisa’nın Turgutlu ilçe Belediyesi bünyesindeki Kent Müzesi kültürel faaliyetlerine bir yenisini ekledi. Müze, kurulduğundan bu yana, heyecanlı, çalışkan ve üretken personelleri ile birlikte yaptıkları sergi, konferans, kitap basımı ve diğer faaliyetleri ile Kasaba’nın kültür hayatını hareketlendirmiş ve canlandırmışlardır. Yaptıklarını hiçbir zaman yeterli görmeyip hep daha iyisini hedefleyen bu genç ve dinamik personel, el attıkları her sahada başarı ile işlerini tamamlamaktadırlar.

Özellikle Turgutlu tarihi üzerine yaptıkları çalışmalar ile Kasaba’nın bilinmeyen tarihini gün yüzüne çıkarmaya başlamışlardır. Bu çalışmalar sonucu elde ettikleri bilgileri kamuoyu ile de paylaşmak üzere sosyal medya üzerinden hazırladıkları belgeseli bölümler halinde paylaşarak daha geniş kitleleri bilgilendirmeyi hedeflemişler ve bunu da diğer işleri gibi başarı ile yapmaktadırlar. “Turgutlu Tarihi – Kasaba’nın Belgeseli” başlığı ile şu ana kadar 6 bölüme ulaşan belgesel gerek çekim tekniğindeki kalite ve gerekse sunumu yapan Mehmet Gökyayla’ nın başarılı anlatımı ile dikkat çekmektedir. Belgeselin bölümlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=_UZmjGhuYoE

Manisa’nın bir diğer ilçesi olan Salihli’de de benzer bir faaliyet Araştırmacı-Yazar Mustafa Uçar Bey’in gayretleri ile hayata geçirilmiştir. Salihli’nin tarihi konusunda otorite olarak kabul edilen Mustafa Bey’in güzel anlatımları ile çekilen videolar sosyal medyada beğenilerek izlenmeye devam edilmektedir. Mustafa Bey’in uzun yıllardır sürdürdüğü araştırmaların yansımalarını, hazırlayıp sunduğu videolarda hissedebiliyorsunuz.  Mustafa Bey’in “Salihli’nin Hikayesi” adlı belgesel videolarını aşağıdaki linkten seyredebilirsiniz.

https://www.youtube.com/channel/UCmj7IF9F0BJ2ueCXQv4XNKg

İlçelerimizden gelen bu güzel haberler, Manisa’nın tarih ve kültürüne meraklılar için heyecan uyandırmıştır. Sosyal medya çağımızın vazgeçilmez iletişim aracı olmuştur. Bu araç ile kısa zamanda çok geniş kitlelere erişebilmek mümkündür. Aynı çalışmaların aynı kalitede Manisa Merkezi içinde yapılması Manisa’nın tanıtımı için artık bir gereklilik halini almıştır.  

Erkan Akbalık Beyin hazırladığı haber için teşekkür ederiz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum