Malazgirt, büyük zafere hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geleneksel hale getirileceğini söylediği Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi 946. yılı görkemli kutlamalara sahne olacak. Erdoğan’a Anadolu kapısının anahtarı verilecek..

Malazgirt, büyük zafere hazırlanıyor.
25 Ağustos 2017 - 16:24

'un  ilçesinde 25-26 Ağustos'ta düzenlenecek "Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü" etkinlikleri kapsamında hazırlıklar tamamlandı. Okçular Vakfı ve Malazgirt Kaymakamlığı'nca Saftekin Mahallesi'ndeki 1071 Zafer Meydanı'nda 13 kıl çadırı kuruldu. Meydanda ok atma alanı, çocukların ve yetişkinlerin ata binmesi için alanlar oluşturuldu. Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Büyük Selçuklu Devleti Hükümdarı Sultan Alparslan'ın diyarında, Malazgirt 1071 Zafer Anıtı bayraklarla süslendi. Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, Malazgirt Zaferi'ni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla kutlayacaklarını belirtti.



YARIŞMALAR DÜZENLENECEK
Kırlı, "Etkinlik alanımızda Türkiye'de kurulan en büyük kıl çadırı mevcut. Yine etrafında hilal şeklinde 8 çadırımız var. Büyük çadır ve odaları ile 13 kıl çadırımız mevcut. Bu çadırlarımızda yöresel yemeklerimizi vatandaşlarımıza ikram edeceğiz. Atlı okçuluk yarışmaları düzenlenecek" dedi. Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç da, kutlamalara ikinci gün katılacak olan 'ın, Malazgirt Zaferi'nin her yıl Çanakkale Zaferi gibi kutlanacağı sözlerine dikkat çekerek, "Malazgirt halkı kucağını ve yüreğini açmış Cumhurbaşkanımızı bekliyor. 150 bin kişilik bir alan hazır. Sayın Cumhurbaşkanımızı 150 bin kişiyle karşılayacağız. İnşallah bütün Türkiye Malazgirt'te olacak" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a temsili olarak Anadolu kapısının anahtarı verilecek.. Takvim gazetesi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum