Lawrence'in torunu

İsrail’in yeni müttefiki BAE’nin Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Medine kahramanı Fahreddin Paşa’ya “hırsız” iftirasını atıp “İşte Erdoğan’ın dedelerinin Araplarla ilişkisi” şeklindeki ırkçı bir mesaj paylaştı.

Lawrence'in torunu
20 Aralık 2017 - 09:49

irleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, sosyal medyada Türkiye karşıtı yapılan karalama kampanyasına destek vererek, çirkin propagandayı kendi sayfasından yayınladı. Iraklı bir twitter kullanıcısının yaptığı skandal paylaşımına sayfasında yer veren Zayed, Türkiye düşmanlığını bir kez daha gösterdi.

BAE’DEN TÜRKİYE’YE HAKARET

Abdullah bin Zayed’in sayfasında yer verdiği skandal mesajda şu ifadeler kullanılıyor; “1916 yılında Türk Fahri Paşa’nın Medinetü’l Münevvere halkının hakkına girdiğini ve onların mallarını çaldığını, onları kaçırdığını, Şam’dan İstanbul’a “Seferberlik” ilan ederek, Medine’deki elyazması eserleri çaldığını biliyor muydunuz? İşte Erdoğan’ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu.”

KALIN’DAN SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, BAE Dışişleri Bakanı Zayed’in, Twitter’da bir kullanıcının, Medine müdafisi Fahreddin Paşa’nın yerel halka karşı suç işlediğini iddia eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde görüş içeren mesajını paylaşması üzerine Twitter’dan mesaj yazdı. Kalın, “Zayed’in Türkler ve Arapları bir kez daha karşı karşıya getirmeye çalışan bu propaganda yalanını retweet etmesi çok ayıp. O zaman Medine’yi İngiliz planlarına karşı cesurca savunan Fahreddin Paşa’ydı. Şimdi yeni moda ne pahasına olursa olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldırmak mı?” ifadesini kullandı. Yenişafak gaz

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum