Koreli Öğrenciden Türkçe Kitabı

Güney Koreli Üniversite öğrencisi Kowoon Jeon’un hazırlayıp yayımladığı Türkçe Öğretim Kitabı ülkesinde yoğun ilgi görüyor.

Koreli Öğrenciden Türkçe Kitabı
13 Haziran 2018 - 10:14

Güney Koreli Kowoon (Ülkesinde Goun şeklinde yazılıyor.) Jeon, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Bursu ile Hacettepe Üniversitesi Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Bölümünde yüksek lisans öğrencisi. Jeon’un Türkçe Öğretimi Kitabı, ülkesinde yayımlandı. Güney Kore’de Türkçe öğrenenlere ve öğrenmek isteyenlere yardım sağlamak amacıyla hazırlanan kitap, dolu dolu 200 sayfadan oluşuyor. Kore’deki Türkçe öğretimi, İngilizce, Çince ve Japonca ile kıyaslandığında, öğrenci sayısı ve eğitim materyalleri bakımından düşük seviyede bulunuyor. Kitabın ortaya çıkma hikâyesinin tam olarak bu noktadan doğduğunu dile getiren Jeon, Kore’de Türkçe öğrenenlere ve öğrenmek isteyenlere fayda sağlamayı amaçladığını söylüyor.

Kowoon Jeon (Öğrenci, yazar)

Kore’de pek Türkçe ders kitabı yok. Olanlar da yeterince kapsamlı değil ya da eski olduklarından içlerinde çok fazla hata var. Ben o kitaplarla Türkçe öğrenmeye çalıştığımda çok zorlandım. O yüzden Türkçe öğrenirken zorlandığım şeylere dayanarak, sözcükleri ve dil bilgisi konularını daha düzgün bir şekilde açıklayan bir kitap yazma arzum oluştu.

Kaynak:http://trdergisi.com/koreli-ogrenciden-turkce-kitabi/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Semra Tüfekci.
    5 yıl önce

    Dil öğrenmede sıkıntı çeken biri olarak, küçük yaşlardan buyana aldığım dil eğitimlerinin yanlış sistem üzerinden olduğunu çok geç öğrendim. Türkçe ye daha yakın olan Korece yi hangıl ile başlayarak öğrenmeye çalışıyorum. Kore de ilk yazmaya ve okumaya başlayan ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin kitaplarından edinmek ve Kore den sipariş vermek istiyorum.

    Bu bir hobi ve kendimce amacım Kore edebiyatını yıllarımı alsa da onların yazı dili ile takip etmek. Ben bu konu da bana yardımcı olmanızı arzu ediyorum.