KKTC'NİN KAPALI MARAŞ HAMLESİNDEN ÇEKİNEN RUMLAR BM VE AB'NİN KAPISINI ÇALDI

Rum lider Anastasiadis, Maraş konusunda kurmayı önerdiği teklif komitesine ilişkin planını dün Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Layen'e götürdü.

KKTC'NİN KAPALI MARAŞ HAMLESİNDEN ÇEKİNEN RUMLAR BM VE AB'NİN KAPISINI ÇALDI
22 Şubat 2020 - 21:23
KKTC'nin kapalı Maraş hamlesi Rumlar çıldırttı!

BM Genel Sekreteri'ne, "Kıbrıs Türk ve Rum taraflarının Maraş için teknik komite kurması" önerisinde bulunduğu bir mektup gönderen Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anatasiadis'in, dün de Brüksel'de görüştüğü Avrupa Komisyonu Başkanı Von Der Layen'e bu teklifini bildirdi.

ANASTASİADİS'TEN DİKKAT ÇEKEN "MARAŞ" TEKLİFİ

Rum basını haberi "Cevapsız Çağrı... Anastasiadis Diyalog ve İşbirliği Öneriyor, Akıncı Timbu'yu (Ercan) da İstiyor" başlığıyla manşete çekti. Anastasiadis Genel Sekreter Guterres'e gönderdiği son mektupta, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya daha önce yaptığı "Kapalı Maraş'ın açılması ve yasal sakinlerine iadesinin ilk adımı olarak Kıbrıslı Türk ve Rumların, yabancı uzmanların da katılacağı ortak bir komite kurmasını istediği"  teklifini götürmüş ancak Türk tarafından herhangi bir cevap alamadığı belirtmişti.

Rum basını, "Maraş İçin Yardım Eli İstedi... Anastasiadis'in Ursula von der Leyen ile Görüşmesi ve Kapalı Kentle İlgili Mektubu" başlığıyla verdiği Brüksel çıkışlı haberinde de, Anastasiadis'in dün Brüksel'de görüştüğü Avrupa Konseyi Başkanı Ursula von der Leyen'den, Türk tarafının Maraş'ı iskâna açma ilanını caydırmak için yardım eli istediğini yazdı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum