KKTC'DE HALK İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMDEN VE TÜRKİYE'DEN YANA

KKTC'DE HALK İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMDEN VE TÜRKİYE'DEN YANA
07 Kasım 2019 - 22:00

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde (KKTC) yapılan son ankete göre, halk iki devletli çözümü ve Türkiye’nin garantörlüğünün devam etmesini istiyor.

Gezi Araştırma Şirketi tarafından KKTC genelinde, sosyal, ekonomik, politik konular ile ilgili seçmen davranışlarını ölçmek üzere 26-28 Ekim 2019 tarihleri arasında anket yapıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Kıbrıs politikasının eleştirildiği anket sonucuna göre; halkın yüzde 60,5’i görüşmelerde taviz verildiğini savundu. Halkın yüzde 87,1’i “Rumlar çözüm istemiyor” dedi, yüzde 7,8’i ise Rumların bir çözüm istediğine inanıyor.

Vatandaşlara Türk askerinin adadan gitmesini isteyip istemedikleri de soruldu. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 85,5’i “Türk askeri kalsın” dedi. Yüzde 9,2’si “gitsin“, yüzde 5,3’ü de kararsız olduğu görüşünü ifade ediyor.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM İSTEĞİ

Araştırmaya katılan halkın, Kıbrıs sorunu için nasıl bir çözüm önerisi getirilmesi gerektiği ile ilgili görüşlerine ilişkin dağılım incelendiğinde, yüzde 78,6’sı “iki ayrı devletli çözüm” önerisi getirilmesi gerektiğini ifade ederken, yüzde 16,3’ü “Rumlarla Federasyon” önerisi ve yüzde 5,1’i “Konfederasyon” önerisi getirmesi gerektiğini kaydetti.

Yapılan ankette Nisan 2020 seçimlerinde kime oy verirsiniz sorusuna, halkın yüzde 33,9’u Başbakan Ersin Tatar’a oy vermek istediğini ifade etti. Katılımcıların yüzde 28,2’si ise Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya oy vermek istediğini ve yüzde 19,7’si de Ana muhalefet lideri Tufan Erhürman’a oy vermek istediğini söyledi.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/kktc-de-halk-iki-devletli-cozumden-ve-turkiye-den-yana/112461/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum