Kırmızı çizgi aşıldı..ABD PYD ortaklığı!

DAEŞ, PYD’ye alan açtı. ABD destekli teröristler ise bu alanları işgal edip etnik temizliğe başladı. Hem PYD hem Suriyeli muhalif kaynaklar Azez-Cerablus arasının ABD tarafından PYD’ye verileceğini açıkladı..

Kırmızı çizgi aşıldı..ABD PYD ortaklığı!
19 Haziran 2016 - 11:52

Suriye'de önemli muhalif gruplardan Şam Cephesi'nin sözcüsü Muhammed el- Ahmed, Türkiye'nin 'güvenli bölge' projesinin siviller kadar savaşın kaderine de etki edecek önemde olduğunu, fakat 'nin farklı planları bulunduğunu söyledi. "ABD'nin hedefi güvenli bölgenin tamamını 'ye teslim etmek" diyen Ahmed, Azez-Cerablus arasında 'Mare Hattı' olarak da bilinen 90 kilometre uzunluğa 35 kilometre derinliğe sahip bölgedeki PYD varlığına dikkat çekti.

GİRDİKLERİ YERDEN ÇIKMIYORLAR
Muhalif komutanlar "PYD daha 1,5 yıl öncesine kadar küçük bir grup iken IŞİD'in Kobani saldırısı sonrası ABD eliyle düzenli ordu haline getirildi; esas hedef ise Türkiye sınır hattını kontrol eden uydu bir devlet oluşturmak. DAEŞ'in tüm hareketliliği ABD üzerinden PYD'ye alan açma amaçlı gerçekleşiyor ve sonrasında kurulacak etnik-Kürt devletinin altyapısı oluşturuluyor" açıklamalarını yaptı. PYD kaynakları özellikle sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda ABD'li yetkililerin kendilerine Mare Hattı sözünü verdiğini söylerken, DAEŞ'i süpürmek için girdikleri topraklardan çıkmayacaklarını belirtti.


PKK'LI
 POLAT YAZDI
Beyaz Saray'ın terör uzmanı Brett McGurk'a ödül veren YPG'li terörist Polat Can paylaşımlarıyla iddiaları doğruladı. Rojava'dan Akdeniz sınırına kadar uzanan bir Kürt devleti haritası paylaşan terörist, ABD'nin buraları kendilerine vereceğini söyledi...

takvim gaz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum