KIRIMOĞLU: NİYETİM, KIRIM SERBEST OLUNCAYA KADAR HAYATTA OLMAK

KIRIMOĞLU: NİYETİM, KIRIM SERBEST OLUNCAYA KADAR HAYATTA OLMAK
02 Aralık 2019 - 18:37

Yeni Şafak gazetesinden İlker Nuri Öztürk, pazar günü kaleme aldığı “Mücadele sıfırdan başladı” başlıklı yazısında, adına düzenlenen saygı gecesi çerçevesinde İstanbul’a gelen Kırım Tatar halkının yolbaşçısı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile yaptığı röportaja yer verdi.

Kırımoğlu, gerçekleştirilen röportajda, “Kansız şekilde Kırım’a dönüşü başlattık. 2014’te Ruslar geldi ve biz sıfırdan başlamak durumunda kaldık. Halkımız büyük tehlikede.” ifadelerini kullandı.

“NİYETİM, KIRIM SERBEST OLUNCAYA KADAR HAYATTA OLMAK”

Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu’na, sağlığını, Kırım’ı ve Kırım Tatarlarının günümüzdeki durumunu soran gazeteci Öztürk, Kırımoğlu’ndan şu yanıtı aldı:

“Sağlığım yaşıma göre iyi galiba. Bu yaşta problemsiz olmaz. Ayak üstünde yürüyoruz daha. Niyetim, Kırım serbest oluncaya kadar hayatta olmak. Kırım’ın serbestliğini görmek istiyorum”

Röportaj kapsamında, Kırımoğlu’nun eşi Safinar Cemileva, Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi, Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay ve “Kırımoğlu” belgeselinin yönetmeni Neşe Sarısoy Karatay’ın da görüşlerine yer verildi.

Röportajın tamamını Yeni Şafak gazetesinin internet sitesinde yer alıyor.

İSTANBUL’DA KIRIMOĞLU’NA SAYGI GECESİ DÜZENLENDİ

Kırım Tatarlarının milli lideri Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun doğumunun 76. yıl dönümü dolayısı ile Üsküdar Belediyesi ve Emel Kırım Vakfı ortaklığında “Kırımoğlu’na Saygı Gecesi” büyük bir coşkuya sahne oldu. Etkinliğe Türkiye’deki siyaset, fikir ve sanat dünyasından çok sayıda katılım gerçekleşti.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/kirimoglu-niyetim-kirim-serbest-oluncaya-kadar-hayatta-olmak/125657/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum