KİEV (QHA) 3 OCAK 2019 -

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, verdiği mülakatta Kırım’ın işgalinin uzun sürmeyeceğini ve hayattayken vatanına dönmeyi planladığını ifade etti.

Ukrinform haber ajansı için konuşan Kırımoğlu, “Kırım’daki durum kötüleşiyor ve kötüleşmeye devam edecek. İşgal rejiminden herhangi bir liberalleşme beklemek imkansız. Şu an bizi en çok çocuklara yönelik yapılan propaganda rahatsız ediyor. Bu çok büyük bir etkiye sahip. Sovyetler Birliği zamanında 70 yıl boyunca propagandaya maruz kaldık, ancak pes etmedik ve ilk fırsatta ondan kurtulduk. Sovyetler zamanında insanların bakış açısını değiştirmeye çalışıyorlardı, bunu şimdi de yapıyorlar. Ancak işgalin çok uzun sürmeyeceğine inanıyorum. Ben hayattayken Kırım’a dönmeye düşünüyorum.” ifadeleri kullandı.

 

 

Daha önce, yaptığı açıklamada Kırım Tatar milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar halkının Kırım’da gelişmesi için yarımadanın Rus işgalinden kurtulması gerektiğini ifade etmişti.

QHA