KIRIM TATAR KAYNAK MERKEZİ, SÜRGÜNDE ÖLEN KIRIM TATARLARININ KABİRLERİ HAKKINDA BİLGİ TOPLUYOR

KIRIM TATAR KAYNAK MERKEZİ, SÜRGÜNDE ÖLEN KIRIM TATARLARININ KABİRLERİ HAKKINDA BİLGİ TOPLUYOR
14 Mart 2020 - 18:23

Kırım Tatar Kaynak Merkezi, “Unutulmayan Kabirler” kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde aktivistler, 1944 yılında Kırım’dan sürülen ve ana vatanlarından uzakta vefat eden Kırım Tatarlarının toprağa verildiği bölgelere ilişkin bilgileri toplayacak ve düzenleyecek.

Kırım Tatar Kaynak Merkezinden yapılan açıklamada, “1944 Kırım Tatar Sürgünü sonucunda on binlerce soydaşımız vefat etti. Bu trajedi her Kırım Tatar ailesine dokundu. Bu insanlar kimler? Onların mezarları nerede? Ne durumdalar? Kırım’da doğan torunları bu bilgileri biliyor mu? Tüm bu soruları cevaplamak için Kırım Tatar Kaynak Merkezi, sürgün edilen Kırım Tatarlarının torunlarına seslenerek; ataları hakkında bilgi toplamaya davet ediyor” denildi.

HAZIRLANACAK RAPOR, EYLÜL 2020 YILINDA BM’DEKİ YERLİ HALKLAR KONSEYİNDE TANITILACAK

Bilgilerin, 5 Nisan 2020 tarihine kadar [email protected] adresine yollanması istenildi. Toplanan bilgiler düzenlenerek; “Tören nesnelerinin ve insan kalıntılarının Birleşmiş Milletler (BM) Yerli Halkların Hakları Bildirgesi uyarınca ülkesine geri gönderilmesi” isimli raporu hazırlayan uzmanlara iletilecek.

Söz konusu rapor, eylül 2020’de düzenlenecek 45. BM Yerli Halklar Konseyinde tanıtılacak.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

https://qha.com.tr/kirim/kirim-tatar-kaynak-merkezi-surgunde-olen-kirim-tatarlarinin-kabirleri-hakkinda-bilgi-toplayacak/171867/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum