Kırgızistan, Kazakistan ve Türkmenistan'dan 3'lü Zirve!

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev, 5 Ağustos tarihinde Kazakistan Dışişleri Bakanı Layrat Abdrahmanov ve Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile İran’ın başkenti Tahran’da bir görüşme gerçekleştirdi.

Kırgızistan, Kazakistan ve Türkmenistan'dan 3'lü Zirve!
07 Ağustos 2017 - 17:19

~~Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev, 5 Ağustos tarihinde Kazakistan Dışişleri Bakanı Layrat Abdrahmanov ve Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile İran’ın başkenti Tahran’da bir görüşme gerçekleştirdi.

~~Bakan Erlan Abdıladyev’in liderlik ettiği Kırgızistan heyeti, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yemin törenine katıldı.

Kırgızistan ile Kazakistan dışişleri bakanlarının bir araya geldiği toplantıda ikili işbirliğin güncel konuları ele alındı. Taraflar ayrıca, uluslararası örgütler ve entegrasyon dernekleri çerçevesinde işbirliği ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.


İkili görüşme düzenleyen Abdıldayev ile Meredov, ikili ve çok taraflı formatta Kırgız-Türkmen ilişkilerinin geniş konularını, ayrıca planlanmış üst düzeyde ziyaret ve etkinlik konularını görüştükleri belirtildi
.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum