KIRGIZİSTAN CUMHURBAŞKANI CEENBEKOV'DAN TÜRKİYE'YE TAZİYE MESAJI

KIRGIZİSTAN CUMHURBAŞKANI CEENBEKOV'DAN TÜRKİYE'YE TAZİYE MESAJI
26 Ocak 2020 - 20:16

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Türkiye’yi sarsan Elazığ merkezli depreme ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başsağlığı diledi.

Ceenbekov’un Elazığ’da meydana gelen deprem dolayısıyla Türk mevkidaşı Erdoğan’a ve Türkiye halkına taziye mesajı gönderdiği bildirildi. Kırgızistan basınına yansıyan haberlere göre, deprem haberini derin üzüntüyle karşılayan Ceenbekov mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Kırgız Cumhuriyeti halkı adına ve kendi adıma depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum.”

ELAZIĞ DEPREMİ

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve Kandilli Rasathanesinden yapılan açıklamada Elazığ’da 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6.5 olarak revize etti. Deprem yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Elazığ’da meydana gelen deprem Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Osmaniye gibi çevre illerde de hissedildi. Yaşanan deprem 1 dakika boyunca devam etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı daha sonra merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 21, yaralı sayısının 1030 olduğunu açıkladı. Ayrıca Sivrice ilçesindeki deprem sonrasında bölgede saat 10.00 itibarıyla büyüklüğü 4’ün üzerinde 12 deprem meydana geldiği, toplam 274 artçı sarsıntı yaşandığı kaydedildi.

Depremde 17’si Elazığ, 4’ü Malatya olmak üzere 21 kişinin hayatını kaybettiği bildirilen açıklamada, yaralı sayısı ise Elazığ’da 654, Malatya’da 226, Diyarbakır’da 32, Adıyaman’da 25, Batman’da 6, Kahramanmaraş’ta 37, Şanlıurfa’da 50 olmak üzere 1030 olarak aktarıldı.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/guncel/kirgizistan-cumhurbaskani-ceenbekov-dan-turkiye-ye-taziye-mesaji/151414/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum