KDAED Başkanı Aydemir: 'Ermeniler Karabağ'da yeni terör örgütü kuruyor'

Kocaeli Derince Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Volkan Aydemir Ermenilerin Karadabağ'da yeni kurdukları terör örgütü olduğu bilgisini verdi.

KDAED Başkanı Aydemir: 'Ermeniler Karabağ'da yeni terör örgütü kuruyor'
30 Mayıs 2020 - 14:05 - Güncelleme: 30 Mayıs 2020 - 14:12

Kocaeli Derince Azerbaycan Evi Derneği Başkanı, Asasmedya.info köşe yazarı Volkan Aydemir Ermenilerin Karadabağ'da yeni kurdukları terör örgütü konusunda kendi sosyal medya hesabından dikkat çekıcı iddiada bulundu: ermeniler Karabağ'da terör örgütü kurdu.

'VOMA İSİMLİ TERÖRİST ÖRGÜT!

Ermenistan sahiplerine yaranmak için, yine boyundan büyük işler yapmaya başladı:

Geçtiğimiz günlerde Dağlık Karabağ bölgesinde, geçersiz bir seçimle özerklik ilan edip, Kadim Türk yurdunun ismini Artsakh olarak değiştirerek başına Arayik Harutyunyan isimli birisini uydu Cumhurbaşkanı olarak atamış ve ardından, geçersiz seçimle görev başına gelen yeni Cumhurbaşkanına resmi yemin töreni düzenleyen Paşinyan yönetimi son yaptığıyla yine dikkatleri çekmeyi başardı. 

Şuşa'da düzenlenen and içme töreninin  sebepleri ve aslında arkasındaki büyük küresel projeyi, bana gelen  bilgiler ışığında daha sonra yazacağım. 

Ama şimdi asıl konumuz, Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ bölgesinde organize ettiği; bir çok ülke vatandaşı gönüllü gençlerden oluşan "VOMA" isimli yeni bir silahlı terör örgütü. konum olarak Azerbaycan topraklarına daha yakın olduğunu göz önünde bulundurursak. Ermenistan yönetimi ve destekçisi devletlerin: Silahlı kuvvetlerinin teknolojik çağa entegrasyonunu sağlamış Azerbaycan güvenlik güçlerine karşı, düzenli orduyla başa çıkamayacağını anlamış olacaklar ki, Türkiye'nin başına yıllardır bela ettikleri ve bir dönem yine ermenistan topraklarında besledikleri dış destekli terör örgütü gibi; gerilla tarzı terör eylemlerinde kullanacakları yeni bir terör örgütüne organize ediliyor.

Ermenistan yönetimi VOMA (Hayatta kalma sanatı merkezi) adlı bir gönüllü kulüp olarak lanse etse de. Bir terör organizasyonu gibi, Ermenistan ve Azerbaycan'ın işgal altındaki bölgelerinde gruba askeri eğitim veriliyor. 

Belirttiğim gibi gruba farklı ülkelerden katılım var. Lübnan, Belçika, İsrail, Rusya ve başka ülkeler... 

Ermeni yönetimin Kendi açıklamalarına göre VOMA: "İşgal altındaki ermeni topraklarında kurulmuş düşman devletle (Türkiye ve Azerbaycanı kastediyor) çevriliyiz. O iki devletin amacı Ermeni halkını yok etmektir. Ancak mücadele sadece ordu ile olmamalı. Biz bu amaçla; Zor koşullarda askeri eğitim veriyoruz. Eğitimlerimiz esnasında bize katılanlar şunları öğreniyor:

-bıçak atmak

-Kaya tırmanışı

-dövüş sanatları

-ilk tıbbi bakım

-özerk hayatta kalma."

Bu arada önemle belirteyim ki;

VOMA'nın Finansman kaynağı Ülkemizde kripto ve birçok ülkede açık faaliyet gösteren Ermeni diasporasıdır.

Kısaca: 

Ermeni Diasporası Dış dünyaya görüntüde, sözde devlet Artsakh cumhuriyeti silahlı kuvvetleri olarak gösterceği ama gerçekte yeni bir terörist örgüt organize ediyor...'











FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum